ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος: Ανέφικτη η εκτέλεση test Covid-19 με τις νέες διατιμήσεις

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος ενημερώνει πως με τις προτεινόμενες νέες διατιμήσεις είναι ανέφικτη η εκτέλεση εκ μέρους τους των εξετάσεων Rapid test/PCR test Covid-19. Παράλληλα ο Σύνδεσμος θεωρεί απαράδεκτη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν της ανακοίνωσης  διατίμησης για τις εξετάσεις Rapid test Covid- 19  στα δέκα  ευρώ  και PCR  Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε  τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους  από τα  εργαστήριά μας.

H ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων τηρώντας  το αυστηρά θεσπισμένο  υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης.

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα  ότι  κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που με το  ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) και την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», η τιμή της PCR  με  γνωμοδότηση  του ΚΕΣΥ  κυμαίνεται  στα 85 ευρώ  με επιπλέον χρέωση  δειγματοληψίας και τελική τιμή που υπερβαίνει τα 100  ευρώ.

Ως κλάδος έχουμε προτείνει την διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης  προγράμματος  ΕΣΠΑ  από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Η  πρόταση αυτή  δεν εισακούσθηκε για αυτό και  την  επαναφέρουμε  θέτοντάς την   υπ’ όψιν των  Υπουργείων  Ανάπτυξης και Υγείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Πατρέων

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Τέλος τα τεστ κορωνοϊού από ιδιωτικά εργαστήρια γιατρών

aitoloakarnanianews.gr

Σαρηγιάννης για κορωνοιό στην Δυτ.Ελλάδα: Μονοψήφια τα κρούσματα από τα μέσα Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Έξι εξιτήρια και τρεις νέες εισαγωγές με κορωνοιό στα νοσοκομεία

aitoloakarnanianews.gr

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» σε …ΚΑΘΕΣΤΩΣ καραντίνας και προστίμων-Σε αστυνομικό κλοιό η πόλη

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο