ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σύριζα Μεσολογγίου: Ένας χρόνος πανδημίας – Ένας χρόνος κυβερνητικής αποτυχίας

Σύριζα Μεσολογγίου: Ένας χρόνος πανδημίας – Ένας χρόνος κυβερνητικής αποτυχίας


Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας του covid 19 στη χώρα. Ένας χρόνος που συνοδεύτηκε από πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης.

Προφανώς η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Δεν μπορεί όμως να μην επισημανθούν οι πρωτοφανείς παραλείψεις, παλινωδίες και αντιφάσεις της κυβέρνησης.  Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας  και παρά τις επίμονες εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλήθους επιστημόνων,  θεσμικών και κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση:

  • Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Δεν ενίσχυσε οικονομικά το προσωπικό του ΕΣΥ που καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά τα υποκριτικά χειροκροτήματα των κυβερνώντων.
  • Παρά τη δημιουργική αριθμητική, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ελάχιστες νέες ΜΕΘ πρόσθεσε στο ΕΣΥ.
  • Αρνήθηκε επίμονα επί ένα έτος να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Μόλις χθες και υπό συνθήκες κατάρρευσης των νοσοκομείων της Αττικής, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.
  • Δεν προχώρησε σε σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού. Τα τεστ τα οποία γίνονται ακόμη και τώρα, είναι πολύ λίγα και χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Δεν υπήρξε καμία πρόνοια για συστηματικά τεστ σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κοινού όπως εργασιακοί χώροι, σχολεία κ.α.
  • Δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Με δεδομένη την  απουσία επαρκών και αντιπροσωπευτικών  επιδημιολογικών στοιχείων αρκέστηκε  στη λήψη οριζόντιων μέτρων με τεράστιο κόστος για την οικονομία.
  • Άφησε στη τύχη τους ολόκληρες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Αναπόφευκτα οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Οι εικόνες από τα νοσοκομεία της Αθήνας με τις ουρές των ασθενοφόρων είναι ενδεικτικές. Η πανδημία καλά κρατεί, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα έχει παραλύσει και οι αντοχές των πολιτών έχουν εξαντληθεί. Οι ευθύνες της κυβέρνησης πλέον είναι τεράστιες και καμία επικοινωνιακή προπαγάνδα δεν μπορεί  να τις κρύψει.

Καλούμε  τους κυβερνώντες της ΝΔ, έστω και τώρα, να αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, να παραμερίσουν τις γνωστές εξαρτήσεις τους από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και να σοβαρευτούν. Τους καλούμε να σταματήσουν την προπαγάνδα και τη διαρκή στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων τους. Έστω και τώρα ας ακούσουν τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ας συναινέσουν στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ας το καταλάβουν καλά στην κυβέρνηση: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Απαιτείται σχέδιο και σοβαρότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συμβολική κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα από το Ε.Κ.Α.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Διακοπή της υδροδότησης από τον Εύηνο

aitoloakarnanianews.gr

Η «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.» προ των ευθυνών της

aitoloakarnanianews.gr

Κώστας Λύρος: 200 χρόνια Λευτεριάς γιορτάζει η Ελλάδα μας! – 200 χρόνια από την κήρυξη της  Ελληνικής Επανάστασης του 1821! 

aitoloakarnanianews.gr

Κώστας Λύρος: Όχι στο αιολικό πάρκο της Βαράσοβας

aitoloakarnanianews.gr

Mια ευχάριστη έκπληξη για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εν μέσω πανδημίας

aitoloakarnanianews.gr

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο