ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τα λύματα δείχνουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στο τέλος του μήνα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 22:46

Πρύτανης ΑΠΘ: Τα λύματα δείχνουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στο τέλος του μήνα

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη στα τέλη Νοεμβρίου «δείχνουν» οι αναλύσεις των λυμάτων που διενεργεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.

Αυτό ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου διαπιστώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, όχι πάντως τόσο επιθετική όσο αυτή που παρατηρήθηκε τα δύο δεκαπενθήμερα του Οκτώβρη. «Υπάρχει αύξηση, μεγάλη. Δύο με 2,5 φορές πάνω», επισήμανε, τονίζοντας ότι τα ευρήματα συνάδουν με τις εκτιμήσεις των γιατρών ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Στο ερώτημα του οποιουδήποτε σε τι αντανακλά αυτό το επίπεδο η απάντηση είναι 5 με 10 φορές πάνω από τα κρούσματα που έχουμε», επισήμανε.

Ο πρύτανης τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσει κάθε κοινωνική επαφή. «Αν υποτεθεί ότι έχουμε έναν θετικοποιημένο 25χρονο και έναν θετικοποιημένο 60χρονο, το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο στον νεαρότερο. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να σταματήσει τουλάχιστον γι’ αυτό το διάστημα οποιαδήποτε κοινωνική επαφή που δεν χρειάζεται», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα των αυριανών μετρήσεων και αυτών της Παρασκευή να δείξουν ότι πιθανόν την άλλη εβδομάδα θα αρχίσει μία επιπέδωση, η οποία θα αντικατοπτριστεί τρεις – τέσσερις μέρες μετά. «Στα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να φτάσουμε για να μιλάμε για καθοδική πορεία της καμπύλης», τόνισε.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε επίσης ότι η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ προσανατολίζεται στον διαχωρισμό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σε 3 – 4 σημεία, ώστε να γίνεται ξεχωριστή συλλογή δειγμάτων και να υπάρχει επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής.

Πηγή: voria.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 22:46

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Αίγυπτο στη διώρυγα του Σουέζ

aitoloakarnanianews.gr

Διαδικτυακή εκδήλωση για την κοινή επιμέλεια

aitoloakarnanianews.gr

Στην Αττική τα περισσότερα από τα 248 νέα κρούσματα

aitoloakarnanianews.gr

Τα 10 ιδανικότερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη μετά την πανδημία

aitoloakarnanianews.gr

Άγρια δολοφονία στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων

aitoloakarnanianews.gr

Κατολισθήσεις στον δρόμο για Μπράλο-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο φέρνει ο «Ιανός»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο