ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τα σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αλλάξεις παπούτσια προπόνησης

Ένας από τους πιο συχνούς πονοκεφάλους των δρομέων είναι ότι τα δρομικά παπούτσια τους αχρηστεύονται σχετικά γρήγορα λόγω της πολύ συχνής χρήσης.

Ειδικά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι σόλες των δρομικών παπουτσιών χάνει τις ιδιότητές του με αποτέλεσμα να ξεμένουμε από παπούτσια.

Για να είστε σε θέση να καταλάβετε πότε ακριβώς το παπούτσι σας αρχίζει να αχρηστεύεται, δεν έχετε παρά να ρίχνετε μια ματιά στη σόλα και να την παρατηρείτε προσεκτικά.

Το υλικό από το οποίο αποτελείται μοιάζει πολύ στην όψη με σφουγγάρι και ονομάζεται EVA ή (στην πιο περίπλοκη εκδοχή του) οξεικός βινυλεστέρας αιθυλενίου. Όταν το πόδι χτυπά αυτό το υλικό, οι μικροί θύλακες αέρα καταρρέουν ακριβώς όπως το σφουγγάρι αντιδρά όταν συμπιέζεται. Και κάπως έτσι, το παπούτσι δεν απορροφά τους κραδασμούς πια αλλά αντίθετα, αυτό συμβαίνει στο πόδι σας.

Οι δυο πιο πιθανές αιτίες που τα αθλητικά σας παπούτσια φθείρονται είναι οι εξής:

Το βάρος ενός δρομέα:
Όσο περισσότερα κιλά είναι ο δρομέας, τόσο πιο πιθανό είναι να αποσυντεθεί το αποσβεστικό μέρος του παπουτσιού που βρίσκεται στο μέσο της σόλας.

Έλλειψη εναλλαγής ζευγαριών:
Τα παπούτσια σας μπορεί να διαρκούν περισσότερο εάν τα εναλλάσσετε με άλλα ζεύγη. Για την ακρίβεια, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η εναλλαγή δύο ζευγαριών θα τα κάνει να διαρκέσουν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με τρία ζεύγη που δεν εναλλάσσονται.

Αλλάζοντας το ζευγάρι παπουτσιών που φοράτε κάθε δεύτερη μέρα, μπορείτε να αποφύγετε κατά 50% τη φθορά αυτού του ενδιάμεσου τμήματος.

ΠΗΓΗ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την «αντίστροφη δίαιτα»

aitoloakarnanianews.gr

Τελικά ισχύουν όσα ακούς για τα γαλακτοκομικά; Πρέπει να τα κόψεις αν θέλεις να αδυνατίσεις;

aitoloakarnanianews.gr

Μήπως έχετε «εθιστεί» στη ζάχαρη;

aitoloakarnanianews.gr

Τι σημαίνει η φράση: «Ελαφρά τη καρδία»;

aitoloakarnanianews.gr

Γιατί κρίνεται αναγκαία από τους ειδικούς η μείωση του κρέατος

aitoloakarnanianews.gr

Μασήστε τα τρόφιμα 32 φορές: Γιατί;

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο