ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τα τμήματα σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 15:20

Τα τμήματα σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού

Τμήματα επτά σχολικών μονάδων στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Θερμαϊκού και Σερρών έχουν αναστείλει -μέχρι στιγμής- τη λειτουργία τους στις εκπαιδευτικές δομές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης πρόκειται για το Β’ τμήμα του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και το τμήμα Γ1 του 2ου Γυμνασίου. Στην Κατερίνη η αναστολή λειτουργίας αφορά τις τάξεις Δ και ΣΤ σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, καθώς και το τμήμα Β1 και δύο ολοήμερα τμήματα στο 2ο Δημοτικό, όπως και το τμήμα Α3 στο 5ο ΓΕΛ. Στον Δήμο Θερμαϊκού ανεστάλη η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία για το τμήμα Γ2 του 3ου Δημοτικού Περαίας και στον Δήμο Σερρών για το τμήμα Ε1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Στα τμήματα αυτά -και σε όσα ενδεχομένως θα προστεθούν στην πορεία της πανδημίας- προβλέπεται σύγχρονη τηλεκπαίδευση την επομένη της αναστολής της διά ζώσης διδασκαλίας. Παράλληλα ολοκληρώνεται η καταγραφή εκπαιδευτικών και μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δικαιολογημένα δεν προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες, ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει και η λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων που θα συσταθούν μέσα από αυτές τις ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, τα οποία κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Υγείας δεν άνοιξαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.

Εξάλλου, σχετικά με τη φοίτηση 48 παιδιών προσφύγων στο Γυμνάσιο της Αξιούπολης και το αίτημα των τοπικών αρχών και γονέων μαθητών να υπάρξει μία ισομερής κατανομή τους και σε γειτονικές σχολικές μονάδες, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προωθείται η δημιουργία τριών τάξεων υποδοχής (στο Γυμνάσιο της Αξιούπολης και σε δύο ακόμη γυμνάσια) ώστε τα παιδιά, λειτουργώντας σε μικρότερες ομάδες, να ενταχθούν ομαλά στη σχολική κοινότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές που εντάσσονται στις Τάξεις Υποδοχείς έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα των ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων). Στα Γυμνάσια ακολουθούν εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ξεχωριστές τάξεις και παράλληλα παρακολουθούν μαθήματα στην κανονική τους τάξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 15:30

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Θολότητα στο πόσιμο νερό εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας λόγω του σεισμού

aitoloakarnanianews.gr

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και δύο απόπειρες

aitoloakarnanianews.gr

Ανοικτά αύριο σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με «παράδοση εκτός»

aitoloakarnanianews.gr

Κατειλημμένες οι 53 από τις 75 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 στην Αττική

aitoloakarnanianews.gr

Ο πιο «άνετος» απεγκλωβισμός γάτου που έχετε δει

aitoloakarnanianews.gr

Άνεργη βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με 15.000 ευρώ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο