ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τα 4 πρώτα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τον COVID- SARS 19

Τα 4 πρώτα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τον COVID- SARS 19


Σε διαδικασία για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων για τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Υγείας . Από όλες τις προβλέψεις και τις ενημερώσεις γνωρίζουμε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ο εμβολιασμός αρχικά των υγειονομικών, των αστυνομικών , των ηλικιωμένων όπως και των ευπαθών ομάδων – ανθρώπων υψηλού κινδύνου  είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορέσουμε να φύγουμε από την λαίλαπα του COVID- Sars 19 .

Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ορίστηκαν και θα λειτουργήσουν αρχικά  4 εμβολιαστικά κέντρα .

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα στηθούν στο Κ.Υ. Βόνιτσας , στο Κ.Υ. Κατούνας , στο Π.Ι. Παλαίρου και στο Π.Ι. Πλαγιάς. Εμβολιασμοί θα γίνονται καθημερινά στα Κ.Υ.  ( πιθανώς και Σάββατο ) και συγκεκριμένες ημέρες στα Περιφερειακά Ιατρεία. Σε κάθε κέντρο θα υπάρχει γιατρός και νοσηλεύτρια για να εξυπηρετήσουν όσους θα πρέπει αρχικά να εμβολιαστούν .

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα είναι αρωγός και θα δώσει όποια βοήθεια χρειαστεί και ζητηθεί στο ιατρικό προσωπικό .

Επίσης θα εξυπηρετήσει όλους όσους  θελήσουν να εμβολιαστούν . Σημαντική βοήθεια θα δοθεί σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα εγγραφής ,όπως την εγγραφή τους στο μητρώο εμβολιασμού , στην άϋλη συνταγογράφηση , αλλά ακόμη και όταν δυσκολεύονται στην αποστολή sms

Σε συνεννόηση με τα Κέντρα Υγείας του Δήμου και την 6Η ΥΠΕ θα λειτουργήσει επιπλέον τηλεφωνικό κέντρο για προγραμματισμό τηλεφωνικού ραντεβού για τους συμπολίτες μας που δεν θα  έχουν  την δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας gov.gr η της πλατφόρμα emvolio.gov.gr,

To εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον ιό και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Ο καθένας μας θα πρέπει να “βάλει πλάτη” ώστε να τελειώσουμε με την επιδημία. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη δουλειά μας, να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, να φιλιόμαστε και να ταξιδεύουμε, χρειάζεται ομαδική δράση.

Σημειωτέον ότι όλοι οι επιστήμονες δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, γιατί είναι διαφορετική η εξέλιξη ενός παθογόνου σε έναν εμβολιασμένο πλανήτη.

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα μας παρέχουν προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι θα απολαύσουμε τις αγκαλιές και τις γιορτές που τώρα στερούμαστε.

Ακόμη και αν ο ιός μεταλλαχθεί, τα εμβόλια, χάρη στις νέες τεχνολογίες, εύκολα θα προσαρμοστούν στις μεταλλάξεις και θα παραμείνουν αποτελεσματικά.

 

Ο Πρόεδρος

του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης

Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Παντελής Αποστολάκης

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΑ.ΣΥ Ακτίου-Βόνιτσας: Δεν συμμετέχουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε τη διά περιφοράς συνεδρίαση

aitoloakarnanianews.gr

“Λαϊκή Συσπείρωση” Ακτίου Βόνιτσας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας

aitoloakarnanianews.gr

Ενημερωτική συνάντηση για εργασίες ανάδειξης των Κάστρων Ναυπάκτου, Βόνιτσας και του Φρουρίου Ακτίου

aitoloakarnanianews.gr

Προληπτικό μοριακό test COVID στην Κατούνα την Τρίτη 26 Ιανουαρίου

aitoloakarnanianews.gr

Πλαγιά Βόνιτσας: Ανησυχία λόγω νέων κρουσμάτων COVID-19

aitoloakarnanianews.gr

Τοποθετήθηκε το μνημείο με το ανάγλυφο του Γεωργίου Βαρνακιώτη στην Βόνιτσα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο