ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τετ α τετ “Ώρας Πατρών” με τον Αλέξη Τσίπρα

Τα προβλήματα της πανδημίας από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις στο Δήμο, στην κοινωνία και την οικονομία ανέπτυξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» και μέλη του συντονιστικού.

Επίσης τόνισαν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα, σαν η πιο κοντινή μορφή εξουσίας με τον πολίτη.

Η οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι το πρώτιστο θέμα, ώστε να αποτελέσει το ρόλο της, ως δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανέργους, συνταξιούχους, τους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, μικρομεσαίους κ.α.

Το 2020 η ελληνική οικονομία σημείωσε την τέταρτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν ανάγλυφα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών ενημέρωσε τον  Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις σχετικά με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Επέστησε την προσοχή, ότι η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου δίνεται από την κυβέρνηση σε ιδιώτη.

Επέκρινε τη στάση του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη που αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα, δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παραδώσει το φράγμα σε ιδιώτη. Ο Πρόεδρος κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητήσει με τους Δημάρχους και φορείς, όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα μέσω της ίδρυσης διαδημοτικού φορέα και να διανέμεται στους πολίτες ως πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που είναι το νερό.

Τέλος ανέφερε ότι τα παραπάνω σοβαρά θέματα θα τα αναδείξει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews.gr

“Έπεσαν” οι υπογραφές Αυγενάκη – Φαρμάκη για το Παπαχαραλάμπειο Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Λουκέτο και πρόστιμο για υπεράριθμους πελάτες σε κατάστημα στο Διακοπτό

aitoloakarnanianews.gr

Πέντε νέοι κόμβοι φωτεινής σηματοδότησης δημιουργούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Μικρή ανάσα για Δυτ. Ελλάδα-45 νέα κρούσματα κορονοϊού-24 Αχαΐα-18 Αιτωλ/νία-4 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Γυναίκα από την Αμαλιάδα μήνυσε το γυναικολόγο στη Ρόδο που της έκανε… περίεργη εξέταση

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο