ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα εντός και εκτός του Ναού

Τηρήθηκαν επακριβώς όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εντός και εκτός του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου καθ’ ‘όλο το εορταστικό διήμερο, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι ελάχιστες στιγμές κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν σύντομης διάρκειας φαινόμενα, κινούμενα στα όρια του νομοθετικού πλαισίου, εντάσσονται κατά την γνώμη μας αποκλειστικά στα πλαίσια των απλών καθημερινών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και της ατομικής ευθύνης».

Επίσης, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων του ναού και της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συνεργασίας προκειμένου να διευθετηθούν καταστάσεις που προέκυπταν και όχι «λόγω μιας ευρύτερης δυσφορίας ή αντιπαράθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής δημοσιευμάτων που κυκλοφορήθηκαν σχετικά με τον εορτασμό του πολιούχου μας και εικόνων που είδαν το φως της δημοσιότητας από την χθεσινή εορτή στον Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, κατ΄ αρχάς να διευκρινίσουμε, ότι οι όποιες συζητήσεις έγιναν μεταξύ των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας στη διάρκεια των ιερών ακολουθιών, πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, προς το σκοπό της διευθέτησης των καταστάσεων που προέκυπταν, της επίλυσης των αναφυομένων ζητημάτων και ειδικότερα για την αποδοτικότερη παρουσία των εντός του Ναού ευρισκομένων αστυνομικών οργάνων και όχι λόγω μιας ευρύτερης δυσφορίας ή αντιπαράθεσης.

Σχετικά δε με την απομόνωση και ανάδειξη ενός ατυχούς συμβάντος, που προέκυψε εξαιτίας μιας στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων, το οποίο δυστυχώς έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε, τονίζουμε ότι άμεσα και εύτακτα επιλύθηκε, καθότι σε όλη την διάρκεια των ακολουθιών αυτών των ημερών, υπήρχε πρόβλεψη χορήγησης ατομικής προσωπίδας προστασίας και εντός του Ναού.

Το ως άνω γεγονός, όπως τηλεοπτικώς αποτυπώθηκε, φυσικά και δεν εκφράζει τις σαφείς αποφάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και τις ρητές οδηγίες των υπευθύνων του Ναού για αυστηρή εφαρμογή των κειμένων νομοθετικών διατάξεων προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε, πως δεν δύναται επίσης να αμαυρώσει την συνολική εικόνα του εορτασμού ή να διαταράξει το γενικότερο κλίμα αγαστής συνεργασίας.

Σε ότι δε αφορά στην παρουσία των πιστών, κατά τη Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου, εντός και εκτός του Ναού καθ΄ όλο το εορταστικό διήμερο και τη χρήση προστατευτικής προσωπίδας από τους ιερείς στη διάρκεια των ακολουθιών, σας γνωρίζουμε ότι τηρήθηκαν επακριβώς τα προβλεπόμενα από την νεότερη ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ 66436/22-10-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4919/24-10-2021), σχετικά με την τέλεση θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριο χώρο, τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών εντός των ιερών χώρων λατρείας και την εξαίρεση από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θρησκευτικούς λειτουργούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών. Οι ελάχιστες στιγμές κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν σύντομης διάρκειας φαινόμενα, κινούμενα στα όρια του νομοθετικού πλαισίου, εντάσσονται κατά την γνώμη μας αποκλειστικά στα πλαίσια των απλών καθημερινών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και της ατομικής ευθύνης.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία για την άριστη συνεργασία που υπήρξε όλες αυτές τις ημέρες και την αμοιβαία εκπεφρασμένη διάθεση να ξεπερασθούν τα διάφορα προβλήματα. Ιδιαιτέρως αισθανόμαστε την υποχρέωση, να εκφράσουμε την ευγνώμονα μας διάθεση προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, για την αμέριστη συμπαράσταση του και την διευκόλυνση που μας παρείχε με τις εύστοχες παρεμβάσεις του, προκειμένου να επιτευχθεί σε μία πολύπλοκη επιχειρησιακά κατάσταση, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δοξάζουμε τον Άγιο Θεό και τον Πολιούχο μας Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο για την εφετινή πανήγυρη, που παρ΄ όλους τους πειρασμούς, θαυμαστώς πραγματοποιήθηκε. Εντείνουμε τις προσευχές μας για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την πανδημία του κορωνοϊού και μεταφέρουμε σε όλους τον χαιρετισμό του Ποιμενάρχου μας, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου: «Κρατήστε μέσα σας Χριστό και Ελλάδα. Δεν πρόκειται να νικηθεί ποτέ η Πίστις, όσο θα υπάρχει μέσα στις ψυχές των πιστών η φωνή του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας μας!».

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Όσιος Ιωάννης ο Θεριστής – 23 Φεβρουαρίου ε.ε.

aitoloakarnanianews.gr

Θείας Χάριτος Εμπειρίες, Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής (2)

aitoloakarnanianews.gr

Οσία Μελάνη η Ρωμαία | Διακόνημα

aitoloakarnanianews.gr

Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας | Διακόνημα

aitoloakarnanianews.gr

Завет на Свети Иоан Рилски Чудотворец (Βουλγάρικα, Bulgarian)

aitoloakarnanianews.gr

Ο άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (26 Νοεμβρίου) – Μια ένδειξη του τί είναι ο μοναχισμός

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο