ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τούρτα ψυγείου μωσαϊκό με κρέμα λεμονιού

σοκολάτας με λεμονάτη γεύση και επικάλυψη δροσερής κρέμας λεμονιού. Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για να συνδυάσετε δύο αγαπημένα γλυκά τα οποία θα μπορούστε να τα απολαύσετε και μεμονωμένα. Το μωσαϊκό σαν κορμό και τη κρέμα λεμονιού σε μπολάκια σαν κρέμα ψυγείου. “Παντρέψτε” τα σε ένα και απολαύστε τα!!!

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα λεμονιού:
  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ½ λεμονιών το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό
  • Για το κορμό σοκολάτας: 
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 8 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 1/4 φλ. τσαγιού λικέρ λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια

 

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κορμό σοκολάτας: Σε μια φαρδιά κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά χωρίς να αφήσετε να βράσει το μείγμα, προσθέτετε το λικέρ λεμόνι και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη να μισο-κρυώσει.
  3. Σπάζετε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και χοντροκόβετε τα φουντούκια. Προσθέτετε στο μείγμα πρώτα τα μπισκότα, ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν από το μείγμα, προσθέτετε και τα φουντούκια και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. 
  4. Απλώνετε το μείγμα με ένα κουτάλι μέσα σε τσέρκι 22-23 εκ., στη βάση του οποίου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα να παγώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  5. Για τη κρέμα λεμονιού: Σε μπέν μαρί, μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολάκι βάζετε το νερό και τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Τη κατεβάζετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε 4-5 λ να κρυώσει.
  6. Μέχρι να κρυώσει η ζελατίνη, βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  7. Ρίχνετε και τη λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ. Στρώνετε τη λεμονάτη κρέμα πάνω από το κρύο σοκολατένιο κορμό και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κόβετε καλά για 3-4 περίπου ώρες. 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μελιτζάνες κοκκινιστές στη κατσαρόλα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σεβίτσε (Ceviche) | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Φακές κόκκινες σούπα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Χούμους | Συνταγές – Sintayes.gr

aitoloakarnanianews.gr

Εύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά σε 10 λεπτά (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο