ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Το αγαπημένο φαγητό που «μυρίζει» καλοκαίρι!

Είναι ένα από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά του καλοκαιριού. Αυγά με ντομάτα και φέτα, στραπατσάδα, καγιανάς ή κοσκοσέλα. Ανάλογα με το από που κατάγεται ο καθένας έχει το ονομάζει και διαφορετικά!

Tip: Δε βάζουμε πολλά αυγά γιατί θα γίνει μία σφιχτή ομελέτα. Για ένα ζουμερό αποτέλεσμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά.

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

6 ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά

½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα:

φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε ελαφρώς στο multi. Αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με λίγο από το μείγμα ντομάτας που έχουμε και τις πολτοποιούμε επίσης,

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Έπειτα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις ντομάτες και τις πιπεριές και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα και δυόσμο.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαρδέλες σε πλούσια σάλτσα στρογγανόφ με κιμά και μανιτάρια | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ζυμαρικά με τυριά στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Ταξίδι στην Κάτω Ιταλία

aitoloakarnanianews.gr

Kέικ τούρτα σοκολάτας με γλάσο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα κρεμμυδιών | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Παπαρδέλες με υπέροχη σάλτσα μπολονέζ | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο