AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ


Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ


Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία μέλη του, εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοέμβρη. 

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παλεύουν ενάντια στην εδώ και 15 χρόνια καθήλωση των μισθών τους, ενάντια στις απλήρωτες εφημερίες και άλλες περικοπές, που η κυβέρνηση προσπαθεί να «διασκεδάσει» με ψίχουλα.

Ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια γιατρών και ασθενών.

Ενάντια στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ.

Ενάντια στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και την οικονομική αφαίμαξη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που «χρυσοπληρώνουν»  τους επιχειρηματίες αλλά και το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίησης της Υγείας, που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για τη βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν, η μια μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξαρτήτως προσήμου και τοποθέτησης, και ασφαλώς, η σημερινή της ΝΔ.

Αυτή την πολιτική εκφράζει και ο φετινός προϋπολογισμός που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, του ξεπουλήματός της στους επιχειρηματικούς ομίλους, της παραπέρα εμπορευματοποίησης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την επιβάρυνση εργαζόμενων, βιοπαλαιστών, συνταξιούχων με αύξηση της φορολογίας και των εισφορών τους για την Υγεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους:

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις των νοσοκομειακών ιατρών του Γ.Ν. Αγρινίου
Διπλασιασμό μισθών-αποζημίωσης εφημεριών
Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών-Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
Διπλασιασμό προσωπικού-Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Να μη συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα Νοσοκομείο
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακήσυγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Αγρινίου την Τετάρτη  29/11/2023, 11.00 π.μ., στα πλαίσια της συμμετοχής στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.

Δήμος Αμφιλοχίας: Παράταση ημερομηνίας λήξης λογαριασμών ύδρευσης

Related posts

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: “Μουρμούρα” για τα άδεια ATM

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: «Έφυγε» ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος

aitoloakarnanianews

Ενωμένο Εμπόριο: Στηρίζουμε την ίδια μας την πόλη αναφέρει στο μήνυμα για τις χειμερινές εκπτώσεις

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο