ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Τόση γυμναστική πρέπει να κάνεις για να κοιμηθείς καλύτερα!

Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος και η ξεκούραση είναι πολυτέλεια, αλλά με τους σημερινούς ρυθμούς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Ποια είναι η λύση που προτείνουν σε αυτή την περίπτωση οι επιστήμονες;
Η απάντηση των ειδικών όπως ήδη θα μάντεψες είναι η άσκηση, ενώ σύμφωνα με μια νέα έρευνα αυτοί αναφέρουν ότι η γυμναστική και ο ύπνος συνδέονται. Το ερώτημα λοιπόν είναι πόση γυμναστική πρέπει να κάνεις για να κοιμηθείς καλύτερα;

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες απ’ το Sleep Research Society, διεξήγαγαν μια έρευνα όπου εξέτασαν 75.074 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και διαπίστωσαν ότι όση περισσότερη άσκηση έκαναν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο καλύτερα κοιμόντουσαν το βράδυ.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι γυναίκες που ασκούνταν εβδομαδιαία για 7,5 έως 17,5 ώρες ήταν πιθανότερο να κοιμηθούν για περισσότερο από έξι ώρες το βράδυ, ενώ όσες ασκούνταν λιγότερο από 7,5 ώρες εβδομαδιαίως ήταν από 7 έως 15% πιθανότερο να έχουν ανήσυχο ύπνο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ενώ περισσότερη άσκηση δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με περισσότερες ώρες ύπνου, ισοδυναμεί όμως με καλύτερη ποιότητα ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι εάν γυμνάζεσαι τουλάχιστον 7 ώρες την εβδομάδα, είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς.

Την ίδια ώρα, τον ύπνο μας επηρεάζει ακόμη και πόσες ώρες την ημέρα περνάμε καθισμένοι σε μια καρέκλα. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και καθόντουσαν για περισσότερες από 6 με 10 ώρες την ημέρα, ήταν πιθανότερο να κοιμηθούν λιγότερες ώρες το βράδυ.

Τέλος, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να κάνουμε για τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης την εβδομάδα ή για τους ενήλικες 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα! Τι λες θα ξεκινήσεις να εφαρμόζεις την έρευνα;

ΠΗΓΗ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αν δεν έχεις εχθρούς δεν έχεις χαρακτήρα

aitoloakarnanianews.gr

Ασετόν: Οι «μαγικές» του χρήσεις, πέρα από τα συνηθισμένα!

aitoloakarnanianews.gr

3 εύκολοι τρόποι για να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται μικρότεροι

aitoloakarnanianews.gr

Ποια είναι η διατροφική αξία του ψωμιού;

aitoloakarnanianews.gr

Αναζωογόνηση μαλλιών με γάλα καρύδας

aitoloakarnanianews.gr

Όταν λες πράγματα με θυμό, αφήνουν μόνιμα σημάδια. Μια διδακτική ιστορία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο