ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Υπεγράφη η σύμβαση για το βιολογικό καθαρισμό της Άνω Χώρας

Υπεγράφη η σύμβαση για το βιολογικό καθαρισμό της Άνω Χώρας


Β. Γκίζας: «Τακτοποιούμε μία σημαντική εκκρεμότητα πολλών χρόνων για το Δήμο»

Τη σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) Άνω Χώρας», προϋπολογισμού 967.741,94 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), υπέγραψαν τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Αθανάσιος Κούκουνας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Ο Δήμος Ναυπακτίας ως φορέας του έργου και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ως κύριος περνούν τη διαδικασία στην επόμενη και πιο σημαντική της φάση που είναι η έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνει τα εξής έργα: μονάδα προεπεξεργασίας με compact, δεξαμενή εξισορρόπησης-αντλιοστάσιο ανύψωσης, μονάδα βιολογικής επεξεργασίας, μονάδα απολύμανσης με χλωρίωση, φρεάτιο εξόδου-αγωγό διάθεσης, μονάδα αφυδάτωσης ιλύος, οικίσκο εξοπλισμού και εξυπηρέτησης εγκατάστασης, περίφραξη, καθώς και άλλα έργα εξυπηρέτησης.  Επίσης, στο πλαίσιο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελέτης εφαρμογής και κάθε εργασία ή προμήθεια-εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι απαραίτητη για την άρτια και αποτελεσματική λειτουργία του έργου.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ένα έργο που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το 2011 και δυστυχώς καθυστέρησε για πολλά χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινά. Ο βιολογικός καθαρισμός της Άνω Χώρας είναι έργο ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας και ταυτόχρονα μία εκκρεμότητα για το Δήμο που η σημερινή Δημοτική Αρχή τακτοποιεί. Η ολοκλήρωσή του συνεπάγεται την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, που με τόσο κόπο έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το έργο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που η σημασία τους δεν γίνεται αντιληπτή στο άκουσμά του, όμως στην πραγματικότητα είναι μία παρέμβαση από τις κορυφαίες που κάθε δήμος έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να δρομολογεί. Συνεχίζουμε επιδιώκοντας την πραγματοποίηση έργων ουσίας».

Ναύπακτος: Η AHEPA τιμά την Έξοδο του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Έξι χρόνια συνεχίζει να «φεύγει» η Κλεπά Ναυπακτίας

aitoloakarnanianews.gr

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἡ ἑνότητα στήν Ἐκκλησία (video)

aitoloakarnanianews.gr

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά το «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

aitoloakarnanianews.gr

Σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Ορεινής Ναυπακτίας ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας και ο αντιπεριφερειάρχης Θαν. Μαυρομάτης

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο