ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Φετουτσίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες | Συνταγές

Ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό, και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο φετουτσίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ½ κιλού ζυμαρικό φετουτσίνι
  • 230 γρ. φρέσκα, λευκά μανιτάρια, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 90 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κύβους ζωμό κότας διαλυμένους σε 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο ή 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες μανιταριών μαζί με το σκόρδο για 3 λ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις  λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για άλλα 2-3 λ περίπου. 
  2. Διαλύουμε τους κύβους κότας σε 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και οι ντομάτες και απορροφήσουν το μισό υγρό τους. 
  3. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και κρατάμε 1 φλ. τσαγιού νερό από το νερό που τα βράσαμε.
  5. Μόλις λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε το φετουτσίνι στη σάλτσα μαζί με 1/2 φλ. νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα με το ζυμαρικό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό πασπαλισμένο με λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ζάχερ Τόρτε: Το κέικ – σήμα κατατεθέν της Βιέννης και η μυστική συνταγή του

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας με ρύζι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ψαρονέφρι με πάπρικα πάνω σε κρεμώδη πολέντα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μοσχαράκι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με τορτελίνια | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κλασικό Βιεννέζικο κέικ σοκολάτας Sachertorte

aitoloakarnanianews.gr

Παλαμίδα πλακί στο φούρνο | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο