ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο | Συνταγές

Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να απολαύσετε το κλασικό αγαπημένο φαγητό με τον απόλυτο συνδυασμό του ζυμαρικού μαζί με κιμά σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Μια απλή και εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα λαχταριστό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Φουσίλι (Fusilli)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το ζυμαρικό και το ταψί
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κοφτές κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • κανέλα, γαρύφαλο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι 
  • 2-2¼ φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη τυρί τσένταρ
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα φουσίλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά, τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 22×32 εκ. περίπου, τα περιχύνετε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. 
  2. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσουν τα φουσίλι, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, “σπάζοντάς” τον με ξύλινη κουτάλα ή πιρούνι, μέχρι να “καβουρδιστεί” και αλλάξει χρώμα. 
  3. Προσθέτετε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το κιμά για 10 λ περίπου ή μέχρι να σωθεί ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Απλώνετε ομοιόμορφα τα φουσίλι μέσα στο πυρέξ και από πάνω στρώνετε το μείγμα κιμά με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να καλυφθούν τα φουσίλι σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Από πάνω καλύπτετε καλά το μείγμα κιμά με το τριμμένο τσένταρ. 
  5. Τα ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και αρχίσει να παίρνει ένα καφετί χρώμα στις άκρες. Το βγάζετε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε ζεστό. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φουσίλι με κιμά και τυρί στο φούρνο

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ανάλαφρη και πανεύκολη τουρτίτσα με σαβαγιάρ

aitoloakarnanianews.gr

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σαλάτα με φακές και σύκο- Απόλυτα δροσιστική και υγιεινή!

aitoloakarnanianews.gr

Cheesecake με μους Nutella

aitoloakarnanianews.gr

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Ρεβύθια με μελιτζάνες | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο