AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Φροντίδα για τις ψεύτικες γούνες μας

[ad_1]

Οι faux γούνες χρειάζονται την περιποίησή μας, ώστε να δείχνουν όμορφες και κομψές για πολλά χρόνια. Μερικές βασικές οδηγίες από τους ειδικούς θα μας φανούν χρήσιμες.


Οι ψεύτικες γούνες είναι πολύ της μόδας, και τελικά όλο και κάποιο κομμάτι βρίσκεται στην γκαρνταρόμπα μας ή στο σπίτι μας π.χ. κάποιο ριχτάρι ή κουβέρτα. Τι χρειάζεται να ξέρουμε:

Κατ΄ αρχήν είναι πιο ανθεκτικές στον σκόρο, σε σύγκριση με τις αληθινές, ενώ επιπρόσθετα για μικροπροβλήματα μπορείτε να τις καθαρίσετε εύκολα και στο σπίτι και όχι μόνο στο καθαριστήριο.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις έχουν τις απαντήσεις τους από τους ειδικούς:

Μπορώ να βάλω τη γούνα στο πλυντήριο ρούχων, πρέπει να την πλύνω στο χέρι ή να τη δώσω στο καθαριστήριο;
– Οι ψεύτικες γούνες συνιστάται να καθαρίζονται στο καθαριστήριο και μάλιστα θα πρέπει να είναι ένα καλό καθαριστήριο που να γνωρίζει πώς να τις μεταχειρίζεται. Αυτό συνιστούν οι κατασκευαστές faux γούνας ανά τον κόσμο και όχι κάποιες συμβουλές που «περιφέρονται» στο διαδίκτυο ότι μπορείτε να τις βάλετε στο πλυντήριο!

Ποια είναι η κορυφαία συμβουλή για τη διατήρηση της faux γούνας σαν καινούρια;
– Αν θέλετε μπορείτε να καθαρίσετε κάποιον μικρό λεκέ, ψεκάζοντας λίγο νερό στο σημείο, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, τη «χτενίζετε» με μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και στεγνώνετε σε δροσερό μέρος.

Πόσο συχνά πρέπει να την καθαρίζω;
– Εξαρτάται από το πόσο συχνά τη φοράμε. Αλλά η βασική συμβουλή είναι να τη δίνουμε για στεγνό καθάρισμα μία φορά στο τέλος του χειμώνα. Αν είμαστε προσεκτικές, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Αχ, έριξα καφέ! Πώς θα τον καθαρίσω;
– Όπως ειπώθηκε και πιο πριν, καθαρίζουμε το σημείο με λίγο νερό και βούρτσα με φυσικές τρίχες.

Κι αν κάτι κολλάει; Τι κάνω;
– Για να φύγει εύκολα κάτι κολλώδες, σφουγγίζουμε ταμπονάροντας με ένα καθαρό σφουγγαράκι την περιοχή και στη συνέχεια βουρτσίζουμε, όπως προηγουμένως.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ

[ad_2]

Source link

Related posts

Όσα πρέπει να ξέρεις για την Επανάσταση του 1821

Τι σημαίνει «αλληλεγγύη» και πώς μπορείς να την προσφέρεις άμεσα

Το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν ήταν πάντα σημαντικό ούτε αυτονόητο για όλους

Αφήστε ένα σχόλιο