ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χάκερ «έφαγαν» 32.500 ευρώ από τέσσερις Πατρινούς

Για όλα τα περιστατικά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης στην Πάτρα, με δράστες «μετρ» της τεχνολογίας οι οποίοι εξαπατούν ανυποψίαστα θύματα παριστάνοντας τους τεχνικούς υπολογιστών εταιρείας παγκόσμιας εμβέλειας που δήθεν ανακάλυψαν «εισβολή» κακόβουλου λογισμικού!

Δυο άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν θύματα των άγνωστων χάκερ και τους παραχώρησαν πρόσβαση στους υπολογιστές τους, πιστεύοντας ότι θα προχωρούσαν σε διαγραφή του ύποπτου λογισμικού. Τελικά, όμως, οι “μαϊμού” τεχνικοί έκαναν “εκκαθάριση” στους… τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αφού ανακάλυψαν τους κωδικούς τους και μετέφεραν 10.500 ευρώ από τον ένα λογαριασμό τους ενός, 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό του δεύτερου και 6.000 ευρώ από τις καταθέσεις της γυναίκας!

Περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου απασχολούν τις Αρχές. Στις τρεις περιπτώσεις, οι απατεώνες εφάρμοσαν το κόλπο με τους δήθεν τεχνικούς υπολογιστών μεγάλης και γνωστής εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, έπεισαν τους ανυποψίαστους χρήστες του υπολογιστή, να μοιραστούν μαζί τους κωδικούς πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς. Αποτέλεσμα, ήταν, να αφαιρεθούν 6.000, 4.000 και αντίστοιχα. Μάλιστα, στη μία περίπτωση διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έκαναν ανάληψη του ποσού στο… Κόσοβο!
Σε άλλη μια περίπτωση, οι δράστες επικοινώνησαν μέσω email με έναν επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί επιχείρηση και στο εξωτερικό παριστάνοντας τους υπαλλήλους τράπεζας, ισχυρίστηκαν ότι έπρεπε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του για να έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές και, σύμφωνα με το tempo24.gr, κατάφεραν να του αποσπάσουν 12.000 ευρώ! Για όλα τα περιστατικά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί έρευνες, με μηδαμινές ελπίδες να εντοπίσει τους έμπειρους χάκερ.

Μάνος Τσαγκαράκης

protothema.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών

aitoloakarnanianews.gr

21.743.206 ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Ο Θ. Βασιλόπουλος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Rapid tests στα ειδικά σχολεία Αχαϊας, Ηλείας και Αιτ/νίας

aitoloakarnanianews.gr

Βαρύ το πένθος στη Ναύπακτο για τον 35χρονο Σπύρο Καρέλη – Κατέρρευσε η μητέρα όταν έμαθε ότι “έσβησε” το μοναχοπαίδι της

aitoloakarnanianews.gr

Ιανός: Κλειστές όλες οι πορθμειακές γραμμές της Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο