ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χοιρινές μπριζόλες σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

[*]

Πεντανόστιμες, τρυφερές και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια και κρεμμύδια. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο που θα μεταμορφώσει μια απλή μπριζόλα στο απόλυτο γεύμα μιας και η μπριζόλες σας θα είναι “πνιγμένες”  μέσα στην εξαιρετική σάλτσα τους με τα μανιτάρια και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνοδέψτε τις μπριζόλες σας με πατάτες τηγανιτές ή με πουρέ πατάτας ή με πιλάφι περιχυμένα με την σάλτσα. Μια συνταγή (από εδώ) που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και που θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες  κατά προτίμηση λαιμού ή από πλευρά (με μικρό κόκκαλο), πάχους όχι μικρότερο από 2,5-3 εκ. 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • λίγο ελαιόλαδο για να αλείψετε τις μπριζόλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για τα λαχανικά
  • 1 μεγάλο λευκό ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
  • 220 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε τις μπριζόλες σας από το ψυγείο 45 λ πριν τις μαγειρέψετε για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε φέτες. Σε φέτες κόβετε και το κρεμμύδι. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 
  2. Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Μόλις κάψει καλά το τηγάνι τις σοτάρετε για 4-5 λ από την κάθε πλευρά. [*]
  3. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 23×33 εκ. περίπου, που να χωράει ακριβώς τις μπριζόλες σας, και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα ανάλογα με το πάχος τους. Μην τις παραψήσετε και στεγνώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες φτιάχνετε την σάλτσα σας. Ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι που σοτάρατε τις μπριζόλες, προσθέτετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά/ για 6-8 λ περίπου ή μέχρι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να γίνουν ημιδιαφανή και να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτετε το βούτυρο και το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ και μετά πασπαλίζετε τα λαχανικά σας με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για άλλο 1 λ για να διαλυθεί όλο το αλεύρι. Ρίχνετε και το ζωμό κοτόπουλου και το δεντρολίβανο, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
  6. Όταν ψηθούν οι μπριζόλες σας τις μεταφέρετε μέσα στο τηγάνι, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα τους, έχετε αφαιρέσει το δεντρολίβανο και τις αφήνετε για 10-15 δευτερόλεπτα. Μετά τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις σερβίρετε ζεστές περιχυμένες με την υπέροχη σάλτσα τους  με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι. Καλή σας απόλαυση. 

[*] Η συνταγή αυτή είναι γραμμένη λαμβάνοντας υπ” όψη ότι οι μπριζόλες σας θα έχουν πάχος τουλάχιστον 2,5- 3 εκ. γι αυτό προτείνεται να ψηθούν και στο φούρνο. Αν οι μπριζόλες σας είναι λεπτότερες από το προτεινόμενο πάχος μπορείτε να τις ψήσετε στο τηγάνι ή σε σχαροτήγανο χωρίς να χρειαστεί να τις μεταφέρετε στον φούρνο. Σας συμβουλεύουμε όμως να προμηθευτείτε “χοντρές” μπριζόλες για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

 

[*]Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Τούρτα Ferrero Rocher με υπέροχη Μους Nutella (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας και πορτοκαλιού | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Υπέροχη Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κουλουράκια Πασχαλινά | Συνταγές – Sintayes.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο