ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χρηματοδότηση 27 επενδυτικών σχεδίων με 3.437.458,68 ευρώ, για την «Ενίσχυση των πράσινων επιχειρήσεων και της ανακύκλωσης»

Χρηματοδότηση 27 επενδυτικών σχεδίων με 3.437.458,68 ευρώ, για την «Ενίσχυση των πράσινων επιχειρήσεων και της ανακύκλωσης»


Είκοσι επτά (27) επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 5.406.113,04 ευρώ και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.437.458,67 ευρώ, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στο πλαίσιο των Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων της πρόσκλησης «Ενίσχυση των πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης στη Δυτική Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 24 επενδυτικά σχέδια που αφορούν την πρόσκληση με Κωδικό ΟΠΣ 3651 («Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» και «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον») συνολικού προϋπολογισμού επιλέξιμης δαπάνης 3 .031.799,13 ευρώ, ένα επενδυτικό σχέδιο που αφορά στην ΟΧΕ περιοχής Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού» με προϋπολογισμό επιλέξιμης δαπάνης 183.237,43 ευρώ και δύο επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ΟΧΕ της ευρύτερης περιοχής του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας» με συνολικό προϋπολογισμό 222.422,11 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν διάρκεια ολοκλήρωσης 24 μήνες.

«Η ενεργειακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής αλυσίδας στη Δυτική Ελλάδα, συνιστά μία αναγκαία και διαρκή προσπάθεια που συντονισμένα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, ώστε να επιτύχουμε καλύτερης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, εξοικονόμηση πόρων και ενίσχυση του πράσινου αποτυπώματος στον τόπο μας. Για τον λόγο αυτό, κάθε ευρώ που διατίθεται στην πραγματική οικονομία προς αυτή την κατεύθυνση, αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης.

Μια μεγάλη νίκη για τη Ναυπακτία και τη Βαράσοβα

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αχαΐα: Ανήλικοι έκλεβαν μηχανές και τις αποσυναρμολογούσαν

aitoloakarnanianews.gr

16χρονος συνελήφθη για κλοπή μοτοσικλέτας

aitoloakarnanianews.gr

Σαρηγιάννης: Η Πάτρα μας εξέπληξε δυσάρεστα με την αύξηση κρουσμάτων κορωνοιού

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

aitoloakarnanianews.gr

O Σωτήρης Τσιόδρας σε συνέδριο στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο