ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χρυσό βραβείο από τη SIMA για την αυτόνομη ταΐστρα Kuhn Aura

Έτοιμο για αυτόματη μίξη και τροφοδοσία για τον στάβλο είναι το αυτόνομο ρομποτικό μηχάνημα Aura της Kuhn, το οποίο αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στην γαλλική εκδήλωση Space το 2020 και πριν λίγες ημέρες έλαβε το χρυσό μετάλλιο από την απονομή της έκθεσης SIMA. Το μηχάνημα ενσωματώνει ένα σύστημα ικανό να ξεφορτώνει και να φορτώνει σανό, άχυρο και δεμάτια.

Με πλάτος 60 εκατοστά για περιορισμό του pto, ο κόφτης που συνδέεται με τον μεταφορέα γλιστρά προς τα πλάγια για εκφόρτωση σε ολόκληρο το πλάτος του μηχανήματος χωρίς να κινείται μπροστά από το σιλό ενώ τα άλλα συστατικά του σιτηρεσίου φορτώνονται στο κατακόρυφο βιδωτό δοχείο των 3 κυβικών.

Εξοπλισμένο με ένα ακριβές σύστημα ζύγισης, ο μίκτης Aura επιτρέπει στον χειριστή να καθορίζει τις ποσότητες κάθε συστατικού της τροφής, καθορίζοντας τις ζώνες και τον αριθμό των κατανομών κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα από διαισθητικό μενού.

Ταυτόχρονα με τη διανομή ή κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού περάσματος, το αυτόματο μηχάνημα ωθεί προς τα πίσω τα απορρίμματα χρησιμοποιώντας δύο περιστρεφόμενες βούρτσες, δεξιά και/ή αριστερά, για να προσαρμοστούν στις διαφορετικές διαμορφώσεις του διαδρόμου τροφοδοσίας.

Σύμφωνα με την Kuhn, το Aura είναι εξοπλισμένο με πετρελαιοκινητήρα 57 ίππων που συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V αλλά διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, με την ηλεκτρική λειτουργία κατά τη διάρκεια των φάσεων διανομής σε κτίρια. Η κατασκευάστρια λέει ότι το νέο ρομπότ Aura διαθέτει τετρακίνηση ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει σημαντική ευελιξία στο μηχάνημα αλλά αιι την ικανότητα να διαχειρίζεται πλαγιές με κλίσεις έως και 20%.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σταθερή φιξ ενίσχυση 1.250 ευρώ το χρόνο για μικροκαλλιεργητές προβλέπει προαιρετικά το σχέδιο νέας ΚΑΠ

aitoloakarnanianews.gr

Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο πεδίο για το υβριδικό τρακτέρ EOX-175 της H2Trac

aitoloakarnanianews.gr

Το αναρτώμενο μοντέλο VTS προστίθεται στην πλούσια γκάμα συλλεκτών της Agromelca

aitoloakarnanianews.gr

Προγράμματα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων – Tilegrafimanews

aitoloakarnanianews.gr

Σεμινάριο για τις εισαγωγές και εξαγωγές από και προς την ΕΕ

aitoloakarnanianews.gr

Ρομπότ πεδίου με τρεις ρόλους το νέο αυτόνομο R150 της XAG

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο