ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χταποδοκεφτέδες | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr

Εκτέλεση

Για τους χταποδοκεφτέδες, βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε μία κατσαρόλα. Το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Ανάλογα το χταπόδι, από 40΄και πάνω, έως ότου μαλακώσει καλά. Δες εδώ όλα τα μυστικά μου για να διαλέξεις και να μαγειρέψεις σωστά το χταπόδι.

Το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί του) και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο ζουμί που έβραζε το χταπόδι. Το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά του χταποδιού.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το φρέσκο χταπόδι έχει αρκετό αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Πλάθουμε μικρούς χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε και τους ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι ο ιδανικός μεζές για παγωμένο ούζο.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

«Ιδανικό μεζές για ούζο, αλλά και εξαιρετική επιλογή για  ένα  ελαφρύ γεύμα μεσα στη μερα. Το χταπόδι περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας και σε σύγκριση με το κρέας δεν μα επιφορτίζει με τα επικίνδυνα κορεσμένα λιπαρα. Επίσης καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, αλλά και της δυσκολοεύρετης Β-12. Τέλος μας δίνει σίδηρο, μαγνήσιο και σελήνιο, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Συνδυάστε το με λίγο πουρέ, πατάτα ή ρύζι και σαλάτα και θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα.»

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση και το καθάρισμα των θαλασσινών. Και αν αγαπάτε το χταπόδι, δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

Αν σας άρεσαν οι χταποδοκεφτέδες, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη συνταγή

Κεφτεδάκια θαλασσινών

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αφράτο, εύκολο και πεντανόστιμο μιλφέιγ από τον Αντώνη Φώσκολο!

aitoloakarnanianews.gr

Το αγαπημένο φαγητό που «μυρίζει» καλοκαίρι!

aitoloakarnanianews.gr

Πατατοκροκέτες με κοτόπουλο και τυρί | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά και λουκάνικο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Σουτζουκάκια γιαουρτλού | Συνταγές – Sintayes.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο