ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο | Συνταγή

Εκτέλεση

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.

Πιάνουμε σταυρωτά το αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα  και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς C και το σερβίρουμε.

χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο συνταγη

Extra μυστικά για το χταπόδι ψητό

-Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.

-Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.

-Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.

-Το  ζουμάκι που μένει μετά το ψήσιμο του χταποδιού το χρησιμοποιείτε σαν dressing, αφού το ανακατέψετε καλά, σε σαλάτες, σε βραστή/ψητή πατάτα, σε σαλάτα ζυμαρικών. Επίσης, ο ζωμός του χταποδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα στην κατσαρόλα με ζυμαρικά ή ρύζι. Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά θα δώσει στην κατσαρόλα σας.

Δείτε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά το χταπόδι.

Αν σας άρεσε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε λιαστό χταπόδι με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως το φτιάχνουμε στα νησιά μας

Χταπόδι λιαστό στα κάρβουνα

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μους σοκολάτας με φράουλες – Το εύκολο και ακαταμάχητο γλυκό της εποχής!

aitoloakarnanianews.gr

Βραστό χταπόδι με πάπρικα εκ Γαλικίας – Pulpo á feira

aitoloakarnanianews.gr

Μπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι και μέλι με πατάτες στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Το τέλειο Vegan σοκολατένιο κέικ (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα τυριού | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο