ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Χ. Μπονάνος: «Παραμένουμε ασφαλείς και ψυχικά υγιείς, η προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε καιρό πανδημίας, πιο επιτακτική από ποτέ»

Χ. Μπονάνος: «Παραμένουμε ασφαλείς και ψυχικά υγιείς, η προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε καιρό πανδημίας, πιο επιτακτική από ποτέ»


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), καθιέρωσαν τη 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας,  με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Υ. είναι: «Ψυχική Υγεία για Όλους: Μεγαλύτερη Επένδυση – Μεγαλύτερη Πρόσβαση». Ένα μήνυμα που υπογραμμίζει την ανάγκη για την εξασφάλιση, διεθνώς, μεγαλύτερων κονδυλίων για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας, στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού COVID-19, ανέδειξε την ανάγκη της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης για τη διαχείριση του φόβου και της αβεβαιότητας. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας ανέπτυξε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών εξ αποστάσεως ενημέρωσης, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες υποστήριξης, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο διαλόγου και στήριξης όσων το έχουν ανάγκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφέρει εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Τα συναισθήματα άγχους και ανησυχίας είναι φυσιολογικές αντιδράσεις απέναντι σε ένα άνευ προηγουμένου γεγονός όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Οι βασικές ανησυχίες που εκφράζονται εστιάζουν στην προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια, στην αδυναμία διάκρισης της νέας νόσου από  άλλες πιο γνωστές και ήπιες ασθένειες, στην πιθανότητα απομόνωσης αλλά και καραντίνας. Εάν κατανοήσουμε το γεγονός πως η ψυχική υγεία έχει άμεσες συνέπειες σε όλα το φάσμα των βιώσιμων αναπτυξιακών στόχων, η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η αντιμετώπιση της ψυχιατρικής νοσηρότητας στον συνολικό πληθυσμό κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Θα υπερνικήσουμε την πρόκληση αυτή μόνο αν συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε όλους».

Συνάντηση δημάρχου Αγρινίου με τον Σπήλιο Λιβανό

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πατρινό Καρναβάλι: Επανεκτέλεση καρναβαλικών τραγουδιών

aitoloakarnanianews.gr

Συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια από την «Ώρα Πατρών»

aitoloakarnanianews.gr

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι εναλλακτικές για τα Τμήματα «διχάζουν» τους Καθηγητές

aitoloakarnanianews.gr

Πέτσας: Ανοίγουν από αύριο οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών (VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Ανοικτή διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Στις 12 το μεσημέρι θα επιχειρήσουν να “ξυπνήσουν” τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο