ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ψαρονέφρι λεμονάτο στη κατσαρόλα | Συνταγές

Ψαρονέφρι λεμονάτο με καρότα στη κατσαρόλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ πεντανόστιμο πιάτο με το τρυφερότερο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, που μαγειρεύεται γρήγορα και αφρατεύει καλά.

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους των 2½ εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριo ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 3 μέτριες πατάτες σε μικρά καρεδάκια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • χυμός από 1½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος για 3 – 4 λ, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λ, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε απαλά και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Το σερβίρετε αμέσως, με τη σάλτσα του. Προαιρετικά το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι. 

13-09-14_pork

Πηγή

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι λεμονάτο στη κατσαρόλα

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φιλετο μπακαλιαρου στη λαδοκολλα της Αργυρώς | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Ζουμερό ρολό κιμά με τυρί φέτα και μελιτζάνες | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μαριναρισμένο μοσχαράκι με σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Η Τριλογία της Λεβάντας / Τόμος Β΄

aitoloakarnanianews.gr

Πεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Παλαμίδα πλακί στο φούρνο | Συνταγή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο