ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Όσιος Πορφύριος: Κεκοιμημένοι είναι αυτοί που μου διαβάζεις τώρα;

Όσιος Πορφύριος: Κεκοιμημένοι είναι αυτοί που μου διαβάζεις τώρα;

Όσιος Πορφύριος (1906-1991).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Κάποτε είχα συντάξει ένα κατάλογο κεκοιμημένων και ζώντων συγγενών και, όταν έφθασα στον Γέροντα [τον όσιο Πορφύριο], τον παρεκάλεσα να ευχηθεί υπέρ αναπαύσεως της ψυχής κεκοιμημένων.

Άρχισα να του διαβάζω ονόματα, κι εκείνος σταύρωνε και ευχόταν.

Ξαφνικά σταμάτησε την ευχή και με ρώτησε έντονα:
– Κεκοιμημένοι είναι αυτοί που μου διαβάζεις τώρα;

Τι είχε συμβεί; Με τη φόρα που είχα πάρει, τελείωσα το διάβασμα ονομάτων κεκοιμημένων και πέρασα στα ονόματα των ζώντων, αλλά ξέχασα να του το πω;

Όμως ο Γέροντας το “είδε” αμέσως με τα πνευματικά του μάτια και άρχισε να λέει ευχή για τους ζώντες.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γιαννιτσιώτη, “Κοντά στον Γέροντα Πορφύριο. Ένα πνευματικοπαίδι του θυμάται”, των εκδόσεων του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου, η “Μεταμόρφωσις του Σωτήρος”, Μήλεσι.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο άγιος Σπυρίδων σώζει την Κέρκυρα από πανώλη (2)

aitoloakarnanianews.gr

Το 0,6% έως το 1,6% των ασθενών εμφανίζουν λοίμωξη Covid-19 μετά από προγραμματισμένο χειρουργείο. ι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες αιτίες θα πρέπει να εμβολιάζονται για την Covid-19 κατά προτεραιότητα πριν τον γενικό πληθυσμό, προκειμένου να μειωθεί ο μετεγχειρητικός κίνδυνος θανάτου τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.   Το 0,6% έως το 1,6% των ασθενών (δηλαδή περίπου ο ένας στους 100) εμφανίζουν λοίμωξη Covid-19 μετά από προγραμματισμένο χειρουργείο. Αυτοί οι ασθενείς που κολλάνε κορωνοϊό μετά τη χειρουργική επέμβαση έχουν τετραπλάσιο έως οκταπλάσιο κίνδυνο θανάτου μέσα στις επόμενες 30 ημέρες από το χειρουργείο. Για παράδειγμα, ασθενείς άνω των 70 ετών που κάνουν επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου έχουν μέση θνητότητα 2,8%, η οποία αυξάνεται σε 18,6% (σχεδόν ο ένας στους πέντε) εάν μολυνθούν από κορωνοϊό. Oι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες αιτίες θα πρέπει να εμβολιάζονται για την Covid-19 κατά προτεραιότητα πριν τον γενικό πληθυσμό, προκειμένου να μειωθεί ο μετεγχειρητικός κίνδυνος θανάτου τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.   Το 0,6% έως το 1,6% των ασθενών (δηλαδή περίπου ο ένας στους 100) εμφανίζουν λοίμωξη Covid-19 μετά από προγραμματισμένο χειρουργείο. Αυτοί οι ασθενείς που κολλάνε κορωνοϊό μετά τη χειρουργική επέμβαση έχουν τετραπλάσιο έως οκταπλάσιο κίνδυνο θανάτου μέσα στις επόμενες 30 ημέρες από το χειρουργείο. Για παράδειγμα, ασθενείς άνω των 70 ετών που κάνουν επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου έχουν μέση θνητότητα 2,8%, η οποία αυξάνεται σε 18,6% (σχεδόν ο ένας στους πέντε) εάν μολυνθούν από κορωνοϊό. Οι ερευνητές της διεθνούς χειρουργικής κοινοπραξίας COVIDSurg, με επικεφαλής τον δρα Ανίλ Μπανγκού του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό Χειρουργικής BJS (British Journal of Surgery), ανέλυσαν στοιχεία για 141.582 ασθενείς από 1.667 νοσοκομεία 116 χωρών. «Ο προεγχειρητικός εμβολιασμός μπορεί να υποστηρίξει μία ασφαλή επανέναρξη των προγραμματισμένων χειρουργείων, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο των επιπλοκών Covid-19 στους ασθενείς και αποτρέποντας δεκάδες χιλιάδες μετεγχειρητικούς θανάτους σχετιζόμενους με την Covid-19», δήλωσε ο Μπανγκού. Στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας το 2020, έως το 70% των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων αναβλήθηκαν, διεθνώς, πράγμα που οδήγησε σε καθυστέρηση ή αναβολή περίπου 28 εκατομμυρίων χειρουργείων, διεθνώς. Αν και οι επεμβάσεις έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν σε αριθμό, σε αρκετές χώρες, το πρόβλημα των καθυστερήσεων αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλο το 2021, ιδίως στις χώρες που βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα επόμενα κύματα της πανδημίας. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

aitoloakarnanianews.gr

Άγιος νέος ιερομάρτυς Αρίσταρχος († 14/27 Νοεμβρίου 1937)

aitoloakarnanianews.gr

Άγιος Οσιομάρτυς Μαλαχίας ο Λίνδιος

aitoloakarnanianews.gr

Αρχή της Ινδίκτου | Διακόνημα

aitoloakarnanianews.gr

Όσιος Σοφιανός, επίσκοπος  Δρυινουπόλεως και Αργυροκάστρου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο