AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Πού θα εκδηλωθούν τα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ: 

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Κολυδάς: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με ανέμους έως και 10 μποφόρ

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια γερή δόση χειμώνα με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/11) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19/11).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Α. Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β-ΒΑ Ελλάδα.

Την Παρασκευή (17/11), τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές – βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο.

Το Σάββατο (18/11), προβλέπεται γρήγορη μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά: (α) τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, (β) την επικράτηση πολύ ισχυρών ΒΔ ανέμων και (γ) τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα στη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σημειώνεται ακόμα ότι παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Β. Ελλάδας, φαινόμενο κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο για τα μέσα Νοεμβρίου.

Την Κυριακή (19/11), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Η υποχώρηση του «αέρινου τείχους» φέρνει κακοκαιρία και κρύο το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Από την πλευρά της η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη εξήγησε ότι η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα σύμφωνα με την κυρία Σούζη θα είναι περισσότερα και εντονότερα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στην ανατολική και νησιωτική χώρα αλλά θα ενισχυθούν οι βοριάδες έως τα 9 μποφόρ στο Ιόνικο και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας αρχικά το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


[ad_2]

Source link

Related posts

Σεισμός τώρα: Σάμος – Νέος σεισμός στα ανοιχτά του νησιού – 3,6 Ρίχτερ | Ειδησεις

Σαλαμίνα: Στη φυλακή ο καθ’ ομολογία γυναικοκτόνος [vid] | Ειδησεις

Δημογλίδου για Ζωγράφου: Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες – Πού στρέφονται οι έρευνες | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο