AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Γιουβέτσι με χοιρινό, κανέλα και λιαστή ντομάτα | Συνταγές

[ad_1]

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο και αγαπημένο απ” όλη την οικογένεια πιάτο. Υπέροχο γιουβέτσι με χοιρινό κρέας και λιαστές ντομάτες, αρωματισμένο με κανέλα για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό από ώμο (ή σπάλα) κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4-5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μέτρια στικ κανέλας
  • 350-400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 μέτριο φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1¼ φλ. τσαγιού μοτσαρέλα ή γραβιέρα επιλογής σας, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2 λ μέχρι ή να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2-3 λ.
  2. Σβήνετε με το κρασί και όταν “αναπνεύσει” προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αδειάζετε το κρέας με τη σάλτσα του σε ένα πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος το οποίο να έχει καπάκι που κλείνει καλά . Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τις λιαστές ντομάτες, 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το πελτέ ντομάτας, τα στικ κανέλας  και αλατοπιπερώνετε.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος σας και το βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και ψήνετε το κρέας για 25-30 λ. Μετά το βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε 2 ακόμα φλιτζάνια ζεστό νερό, το φύλλο δάφνης και το κριθαράκι.
  5. Ανακατεύετε το κριθαράκι, προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο (μετά από δοκιμή) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 20-30 λ ακόμα ανάλογα πόσο αλ τέντε το θέλετε.
  6. Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν απαιτηθεί προσθέτετε σταδιακά λίγο ακόμα καυτό νερό. Φροντίστε να έχει λίγα υγρά όταν το ξεφουρνίσετε γιατί το κριθαράκι ακόμα και όταν το βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσει να “πίνει” τα υγρά του και θα στεγνώσει.
  7. Προαιρετικά, 7-8 λ πριν βγάλετε το φαγητό από φούρνο το πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε αφαιρώντας τη δάφνη και τα στικ κανέλας. 

Πασπαλίστε με τυρί επιλογής σας και επίσης αυξομειώστε τη ποσότητα του τυριού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Photos: 1,  2

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γιουβέτσι με χοιρινό, κανέλα και λιαστή ντομάτα

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Με τι να αντικαταστήσετε υλικά συνταγής που λείπουν από τη κουζίνα σας (Μέρος Α’) | Συνταγές

Μυστικά για γλυκά στο φούρνο

Σουτζουκάκια ριγανάτα | Συνταγές – Sintayes.gr

Αφήστε ένα σχόλιο