AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στον σκύλο μας όταν μένει μόνος του όλη την ημέρα


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς το σκυλί σας περνάει το χρόνο του όταν βρίσκεται μόνο του στο σπίτι ενώ εσείς εργάζεστε;


Λοιπόν, δύο κορυφαίοι εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται στη συμπεριφορά των σκύλων, αποκάλυψαν τη θλιβερή και εκπληκτική αλήθεια: πολλοί σκύλοι υποκύπτουν σε κρίσεις υπερβολικού πανικού και αγχώδους αποχωρισμού, που οδηγούν σε μια ποικιλία ανεπιθύμητων ενεργειών.

«Η αντίδραση αποχωρισμού εμφανίζεται σύντομα μετά την αναχώρηση του ιδιοκτήτη», λέει η Alice Potter, επιστήμονας κατοικίδιων ζώων. «Κανονικά ξεκινάει μέσα σε 30 λεπτά, αλλά συχνά συμβαίνει να ξεκινάει και νωρίτερα, μέσα στα πρώτα λεπτά».

Η άγρια και περίεργη συμπεριφορά του σκύλου συχνά συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Φωνές (ούρλιασμα, γάβγισμα)
  • Υπερβολική σιελόρροια
  • Αφόδευση
  • Ούρηση
  • Αυτο-ακρωτηριασμός
  • Κακή συμπεριφορά
  • Εμετός

Η συμπεριφορά σας, μπορεί να αυξήσει το άγχος του κατοικίδιου ζώου σας, όπως για παράδειγμα ορισμένα πράγματα που κάνετε πριν φύγετε για εργασία. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τον ήχο που κάνουν τα κλειδιά σας, όταν βάζετε τα παπούτσια σας ή παίρνετε το παλτό σας.

«Μερικοί σκύλοι, αισθάνονται ότι αυτά τα πράγματα θα τους προκαλέσουν κάποιο κακό για αυτό και τους πιάνει άγχος», δήλωσε η Dr. Emily Blackwell. «Δέκα λεπτά μετά την αποχώρηση του ιδιοκτήτη, τα σκυλιά δείχνουν σημάδια άγχους όπως κλαψούρισμα, ούρλιασμα, ή ξύσιμο στην πόρτα.»

Αν και μερικά σκυλιά ηρεμούν μετά από λίγα λεπτά, άλλα μπορεί και να περνάνε ώρες πανικού και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χαλαρώνουν μέχρι να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης τους στο τέλος της εργάσιμης ημέρας.

Σύμφωνα με την Potter, μια καλή ιδέα είναι να αφήσετε μια κάμερα στο σπίτι σας πριν φύγετε για τη δουλεία σας, για να καταφέρετε να καταγράψετε οποιαδήποτε καταστροφική συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας.

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δείχνει ότι τα σκυλιά όπως είναι τα retrievers και τα Labradors, τείνουν να υποφέρουν περισσότερο.

Από αυτή τη διαταραχή, υποφέρουν περισσότερο οι σκύλοι σε ηλικία περίπου δύο ετών, αλλά και σκύλοι οποιασδήποτε άλλης ηλικίας».

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά συνιστώμενα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να ξεπεράσει το άγχος του αποχωρισμού.

«Είναι σημαντικό να μην τιμωρήσετε το σκυλί σας αν έχει κάνει την ανάγκη του κάτω ή έχει καταστρέψει τα πάντα ενώ ήσασταν έξω, διότι είναι πιθανό να το κάνετε να αισθανθεί περισσότερο άγχος και να βλάψει τη σχέση σας», δήλωσε η Potter.

«Το σκυλί σας θα είναι πιο χαλαρό όταν μένει μόνο του, εάν το έχετε ταΐσει και γυμνάσει προηγουμένως.»

Πηγή: fanpage.gr

Source link

Related posts

Ελέγξτε τους μαθητές που αθλούνται για «κρυφά» καρδιολογικά προβλήματα, συνιστούν οι καρδιολόγοι

Οι ιδιότητες της stevia, του γλυκαντικού που κάνει τη διατροφή μας καλύτερη και πιο υγιεινή

Το ήξερες; Γιατί ο σεισμός ονομάζεται και «Εγκέλαδος»;

Αφήστε ένα σχόλιο