AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1 – AgrinioSite

[ad_1]

Με δυο γκολ του Αντρατζ Σπόραρ που μπήκε στο β’ ημίχρονο (51′ – 89′) ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα 2-1 τον πολύ αξιόμαχο Παναιτωλικό που μείωσε στο 90′ +2′ με τον Σενγκέλια, στη δεύτερη νίκη του Φατίχ Τερίμ πριν από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Έτσι έπαιξαν

Ο Φατίχ Τερίμ στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού έκανε πέντε αλλαγές, καθώς ακολουθεί και το ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ζέκα, Τσέριν, Τζούρισιτς στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό ο Μαντσίνι, στο δεξί ο Βιλένα και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη παρατάχθηκε με τον Καπίνο στην υπεράσπιση της εστίας. Οικονόμου, Μαλής, Μλάντεν οι τρεις στόπερ. Αριστερός μπακ χαφ ο Λιάβας, δεξιός ο Μαυρίας. Μπαλντασάρα, Πέρεζ, Χατζηθεοδωρίδης η τριπλέτα στο κέντρο, με τον Σενγκέλια και τον Καρέλη στην επίθεση.Unmute

Ανούσιος Παναθηναϊκός, εξαιρετικός ανασταλτικά Παναιτωλικός

Ο Παναθηναϊκός σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του ματς, είχε περίσσια κυκλοφορία της μπάλας, έφτανε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και μέσα σε αυτή, αλλά οι επιλογές ήταν κάκιστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ή ”καθαρίζονταν” από τους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έβαλε ”μπλόκο” στο σύνολο του Τερίμ, είχε άριστη συμπεριφορά πίσω από την μπάλα και το Τριφύλλι ολοκλήρωσε το σαρανταπεντάλεπτο μοναχά με δύο καλές ευκαιρίες.

Την κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε άουτ στο 2′ και στο 35′ το άστοχο σουτ του Μαντσίνι από τα δεξιά της περιοχής. Οι ”πράσινοι” σπατάλησαν πολλές εξαιρετικές προϋποθέσεις και πήραν ελάχιστα σε καλή απόδοση από τα δημιουργικά βαρόμετρα. Ο Παναιτωλικός, μάλιστα, είχε και εκείνος τις ευκαιρίες του.

Στο 11′ το σουτ του Μαυρία πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 18′ ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Καρέλη.

Έκανε την δουλειά ο Σπόραρ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Τερίμ έβαλε στο ματς Σπόραρ και Αϊτόρ, γυρίζοντας την διάταξη σε 4-4-2. Η επιλογή του Τούρκου προπονητή ”βγήκε” στο 51′. Ο Χουάνκαρ έκανε υπέροχη σέντρα και ο Σπόραρ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή εικόνα, ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύθηκε και στο 74′ απείλησε με την κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο που έδιωξε ο Λοντίγκιν. Με την είσοδο του Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή οι ”πράσινοι” ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν δοκάρι με τον Τζούρισιτς και τελικά στο 89′ μετά από ασίστ του Σέρβου, ο Σπόραρ φάνηκε να ”κλειδώνει” την νίκη με το δεύτερο γκολ.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cy8m9ku5i701

Ο Σενγκέλια, όμως, μείωσε με υπέροχο τελείωμα στο 90’+2′, έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά και στο φινάλε ο Λοντίγκιν είπε ”όχι” σε απευθείας φάουλ του Γεωργιανού, κρατώντας για τον Παναθηναϊκό μία πολύ σημαντική νίκη.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cy8mlujjo4kx

MAN OF THE MATCH: Άντρατζ Σπόραρ. ο Τερίμ τον έριξε στη ”μάχη” στο 46′ και πέντε λεπτά αργότερα ο Σλοβένος φορ έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά. Βρέθηκε στη κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τον Παναθηναϊκό. Στο φινάλε του αγώνα με υπέροχο τελείωμα… καθάρισε το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα και Χουάνκαρ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ένα πολύ καλό ματς και έδωσε λύσεις σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Πολλά κλεψίματα ψηλά, ένα από αυτά έδωσε την αρχή στο δεύτερο γκολ. Όσον αφορά τον Ισπανό μπακ ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι και έφτιαξε με υπέροχη σέντρα το γκολ του Σπόραρ. Για τον Παναιτωλικό ο Σενγκέλια ήταν… όαση, σκόραρε το γκολ στο φινάλε, απείλησε και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο κενό διάστημα στην απόδοσή του, όσο το σκορ ήταν στο 1-0, βάζοντας και πάλι το πόδι στο γκάζι από το 80′ και έπειτα. Η

ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στους δύο επιθετικούς του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ο Σπόραρ εκτέλεσε σαν σε προπόνηση για το 1-0 των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον VAR Περράκη να κρίνει πως δεν υπάρχει παράβαση στην διεκδίκηση του Τζούρισιτς με τον Μαυρία.

gazzeta.gr

Related posts

Τα εισιτήρια του Παναιτωλικού για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Ο Παντολέων Φλωρόπουλος θα παρουσιάσει δύο βιβλία του στις 17 Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο