AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τον δήμαρχο, Σπύρο Διαμαντόπουλο

[ad_1]

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, στο γραφείο του δημάρχου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου.

Αρχικά ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν καλή θητεία στον δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Ι.Π. Μεσολογγίου (Open Mall), ένα έργο στο οποίο συνδικαιούχοι είναι ο Δήμος με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και το οποίο πρόκειται να μπει σε φάση υλοποίησης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, έγινε ενημέρωση ότι ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο να ξεκινήσει μετά τις Εορτές Εξόδου και να έχει ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα αφορούσε το έργο αντικατάστασης του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ζήτησε αφενός οι εργασίες να γίνουν με ταχύτητα στο κέντρο του Μεσολογγίου, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα κωλυσιεργιών που παρατηρήθηκαν σε άλλα σημεία της πόλης με ευθύνη του εργολάβου, αφετέρου να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν εργασίες σε περίοδο γιορτών, όπως τον Δεκαπενταύγουστο και τα Χριστούγεννα. Επιπλέον, ο πρόεδρος κ. Πασιόπουλος ζήτησε να γίνει ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο προς τους επιχειρηματίες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες είτε για το Open Mall και για την ύδρευση στους εμπορικούς δρόμους.

Στα αιτήματα αυτά υπήρξε δέσμευση από πλευράς του δημάρχου ότι θα γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις τόσο με τους επιχειρηματίες της πόλης όσο και με τον εργολάβο του έργου, ώστε η όχληση για την αγορά να είναι η μικρότερη δυνατή και σε χρονικές περιόδους όπου η καταναλωτική κίνηση είναι χαμηλότερη. Ζήτησε, ωστόσο, προκαταβολικά την υπομονή και την κατανόηση των συναδέλφων για την όποια ταλαιπωρία υπάρξει.

Στο θέμα της τουριστικής προβολής της πόλης, ο δήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι ετοιμάζεται να οριστεί Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με τη διοίκηση του Συλλόγου να ζητά τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός επιχειρηματία σε αυτή, ώστε να κατατίθενται οι απόψεις της αγοράς και να λαμβάνονται υπόψη στον όποιο σχεδιασμό.

Η διοίκηση μετέφερε, επίσης, την πάγια θέση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου να δίνεται προτεραιότητα – όπου αυτό είναι εφικτό βάσει νομοθεσίας – σε επιχειρήσεις της πόλης μας όσον αφορά την ανάθεση διαγωνισμών από τον Δήμο, βρίσκοντας σύμφωνο τον δήμαρχο.

Κλείνοντας, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχει μια καλή συνεργασία και ένα πνεύμα σύμπλευσης μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής και του συνδικαλιστικού οργάνου των επιχειρηματιών, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται η συμβολή όλων των φορέων για να αντιστραφεί η πορεία υπανάπτυξης της πόλης μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                                                ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Related posts

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου

aitoloakarnanianews

Κακλαμάνης για αστυνομικό: Αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει κοντά Του, όσο σκληρό και αν ακούγεται

aitoloakarnanianews

Θλίψη στο Αγρίνιο για το θάνατο 51χρονης

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο