AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Σφαγή στη Γάζα! Για 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα στα ερείπια μιλά ο ΠΟΥ!

[ad_1]

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ έχει λάβει εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στη Γάζα, τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στους επίσημους απολογισμούς των θυμάτων.
“ Επίσης λαμβάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τις κατεχόμενες Παλαιστινιακές Περιοχές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα. Δεν διευκρίνισε την πηγή των πληροφοριών αυτών.
Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Δραματική προειδοποίηση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

«Πολύ περισσότεροι (άνθρωποι) θα πεθάνουν σύντομα» λόγω της πλήρους πολιορκίας που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), απευθύνοντας έκκληση για «σημαντική και συνεχή» παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Τη στιγμή που μιλάμε, πεθαίνουν άνθρωποι στη Γάζα, δεν πεθαίνουν μόνο εξαιτίας των βομβών και των πληγμάτων, πολύ περισσότεροι θα πεθάνουν σύντομα λόγω των επιπτώσεων της πολιορκίας που έχει επιβληθεί» στον μικρό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Φιλίπε Λαζαρίνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.
«Οι βασικές υπηρεσίες καταρρέουν, τα αποθέματα φαρμάκων, τροφίμων και νερού εξαντλούνται, λύματα αρχίζουν να ξεχειλίζουν στους δρόμους της Γάζας», δήλωσε ο ίδιος
Τα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει στο παλαιστινιακό έδαφος από τις 21 Οκτωβρίου είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Το σημερινό σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σημαντική και συνεχής βοήθεια, χρειαζόμαστε ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός προκειμένου η βοήθεια αυτή να μπορέσει να φθάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη», δήλωσε.
Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε χθες ότι πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 2.900 παιδιά, σκοτώθηκαν από την αρχή της εκστρατείας με τους βομβαρδισμούς, που εξαπέλυσε το Ισραήλ μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς για τους αριθμούς αυτούς, ο Φιλίπε Λαζαρίνι απάντησε ότι όπως στους προηγούμενους πολέμους στη Γάζα, οι αναφορές που δίδονται από τις αρχές της Χαμάς που ασκούν την εξουσία τη Γάζα, «θεωρούνται αξιόπιστες και κανείς ποτέ πραγματικά δεν τις έχει αμφισβητήσει».
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο οργανισμός του έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 57 εργαζομένων του στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την αρχή της σύγκρουσης.
Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, που ήταν πρωτοφανείς σε ό,τι αφορά τη βιαιότητα και την έκτασή τους. Στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 1.400 ανθρώπους, που στη μεγάλη τους πλειονότητα ήταν άμαχοι.

[ad_2]

Source link

Related posts

Η υπάρχουσα και η μελλοντική απειλή – Τα μέσα αντιμετώπισης από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού

aitoloakarnanianews

Η «αριθμητική» Δένδια στην Πολεμική Αεροπορία και ο Στόλος με «καραβοφάναρα»

Ο κίνδυνος να δούμε ιδιωτικό πανεπιστήμιο «ισλαμικής χώρας» στη Θράκη είναι εδώ! Τι είπε ο Αγγ.Συρίγος

Αφήστε ένα σχόλιο