AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

World Defense Show 2024: MoU από τις αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας και Ουκρανίας | Ειδησεις

[ad_1]

Επί τάπητος οι δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών καθώς και για τη διεθνή αγορά

Επί τάπητος οι δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών καθώς και για τη διεθνή αγορά Protagon Team 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 11:23 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ενωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Αμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) και της Εθνικής Ενωσης των Ουκρανικών Αμυντικών Βιομηχανιών (National Association of Ukrainian Defense Industries – NAUDI), υπεγράφη στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης World Defense Show (WDS, 4-8 Φεβρουαρίου 2024) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Με γνώμονα την προώθηση της διεθνούς παρουσίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας,  η ελληνική εκπροσώπηση, με Εθνικό Περίπτερο, στη World Defense Show διοργανώθηκε από την Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες έξι ελληνικές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ), η HYDRUS, η NAFS SA (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η SCYTALYS, η THEON SENSORS, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ συμμετείχε και η έκθεση DEFEA. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες του χώρου της άμυνας και της ασφάλειας, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στη διεθνή αγορά αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Σε αυτό το πνεύμα κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπεγράφη και το MoU μεταξύ Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α  και NAUDI. Σκοπός του Μνημονίου είναι η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων σε δραστηριότητες και βιομηχανικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της Αμυνας, Αεροδιαστημικής και Ασφάλειας. Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, οι αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας και Ουκρανίας, θα μπορέσουν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργειών, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βιομηχανικών εμπειριών και να αλληλοσυμπληρώνονται σε διάφορους τομείς.

Επιπλέον οι αμυντικές βιομηχανίες των δύο Ενώσεων μπορούν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και για τη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών τους. Η διεθνής έκθεση WDS διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και των κρατικών οργανισμών στο χώρο της Αμυνας και Ασφάλειας. Στην WDS συμμετείχαν 773 εκθέτες από 75 χώρες, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ συνολικά 106.000 άτομα και 441 αποστολές από 116 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε οπαδό έξω από γήπεδο | Ειδησεις

Καταδικάστηκαν 8 από τους 24 συλληφθέντες για την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης το 2022 | Ειδησεις

Σχεδόν 4000 ερωτήσεις σε 2,5 ώρες λειτουργίας του υπέβαλαν οι πολίτες στο mAigov | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο