AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

S.O.S για 500 σκύλους που αργοπεθαίνουν στη χωματερή της Ξάνθης | Ειδησεις

[ad_1]

Ίσως, ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το ποτήρι ξεχείλισε. Βοηθάμε τους εθελοντές της Ξάνθης, για να σώσουν ό,τι σώζεται

Δεν είναι 10, ούτε 100, αλλά 500 σκύλοι που στερούνται την τροφή, που το κορμάκι τους «μαρτυρά» αρρώστια. Και αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή στις άθλιες συνθήκες της χωματερής της Ξάνθης.

Η ιστορία είναι παλιά. Αλλά βγήκε στην επιφάνεια μετά την καταγγελία που έκανε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, το 2020, όπως ενημερώνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης», Άννα Μαρία Ζαφειριάδου.

Από τον Ιούνιο του 2023, οι επτά εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» δεν έλειψαν από κοντά τους ούτε μια ημέρα.

Και τις 365 ημέρες του χρόνου, βρέξει – χιονίσει, βρίσκονται εκεί: στη χωματερή της Ξάνθης. Για να τα ταΐσουν, να τα φροντίσουν. Και εκείνα, τους περιμένουν.

«Υπολογίζεται ότι είναι 400-500 σκύλοι. Έχουμε στειρώσει 260 ζώα και έχουμε μαζέψει 80 νεκρά. Τα περισσότερα δεν πλησιάζονται, δεν μπορείς να τα χαϊδέψεις. Είναι ζώα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί. Είναι πολύ φοβικά. Εκτός από αυτά που ζούσαν στις πόλεις Ξάνθης και Τοπείρου. Αλλά οι δήμοι τα πήραν και τα πέταξαν στη χωματερή. Γιατί η λύση για τα ανεπιθύμητα ζώα είναι να τα πάμε και να τα πετάξουμε στη χωματερή», αναφέρει η κα Ζαφειριάδου.

Αργά ή γρήγορα, όπως επισημαίνει, θα πεθάνουν από κάποια αρρώστια (λεϊσμανίωση, ερλιχίωση). Όλα έχουν ψώρα.

Όσα χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως διευκρινίζει η πρόεδρος, τα πηγαίνουν στον κτηνίατρο, εμβολιάζουν τα «μωρά» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους βρουν σπίτι. Να φύγουν, τουλάχιστον αυτά, από εκεί.

Τεράστια τα έξοδα

«Από τη μία στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε να έχουμε 600 σκύλους να φροντίζουμε – στο καταφύγιο έχουμε 100. Ζούμε μια τρέλα. Πεθαίνουν. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στην τύχη τους», αγωνιά η κα Ζαφειριάδου.

Όπως καταλαβαίνουμε, τα χρέη είναι δυσβάσταχτα για τους επτά εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης».

Προσφέρουμε, όσο μπορούμε, οικονομική στήριξη για τα κτηνιατρικά τους έξοδα και, όπως επισημαίνει η κα Ζαφειριάδου, μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες που έχουν, είναι χάπια για τα δερματικά προβλήματα, καθώς όλα έχουν ψώρα.

Στηρίζουμε τα 500 πλάσματα της χωματερής της Ξάνθης: υιοθετούμε, συνεισφέρουμε οικονομικά για να τα κρατήσουμε στη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


[ad_2]

Source link

Related posts

Υπουργείο Υγείας: Προχωρά στον έλεγχο της διαδικασίας μέσω δεικτών παρακολούθησης των ιατρικών κινήσεων | Ειδησεις

Έφυγε σε ηλικία 86 ετών ο Δήμος Μούτσης | Ειδησεις

Ο νέος δικαστικός χάρτης παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο