AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος υποσμηναγός που σώθηκε όταν το μαχητικό έπεσε στη νήσο Ψαθούρα | Ειδησεις

[ad_1]

Πάλευε επί μιάμιση ώρα στη θάλασσα αλλά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση

Ένας 29χρονος υποσμηναγός είναι ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Ψαθούρας νότια της Χαλκιδικής.

Ο πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος και επί μιάμιση ώρα πάλευε στην θάλασσα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν κινδύνεψε αφού βρισκόταν στο ειδικό σκάφος του μηχανισμού εκτίναξης.

Άμεσα μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης, με σωρεία θαλάσσιων και πτητικών μέσων. Συμμετείχαν συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος CL -415 της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ βρισκόταν σε ετοιμότητα και ένα C-130.

Τελικά, το Super Puma παρά τον υψηλό κυματισμό κατάφερε μέσα σε χρόνο –  ρεκόρ λόγω των συνθηκών να διασώσει και μεταφέρει τον πιλότο στην Αθήνα, όπου διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star, που δημοσιεύει τις φωτογραφίες του υποσμηναγού, ο 29χρονος είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

«Είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση» είπε ο πατέρας του πιλότου

«Δεν γνωρίζω κι εγώ πολλά. Τώρα κατεβαίνω από Λάρισα – Αθήνα, να δω το παιδί μου. Σε μια επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι είναι καλά, αλλά είχα κακό σήμα. Είμαι καθοδόν για Αθήνα, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Δεν μπορώ να σας μιλήσω, είμαι σε όχι καλή ψυχολογική κατάσταση και κινούμαι προς Αθήνα» δήλωσε ο πατέρας του 29χρονου, μιλώντας στο MEGA και στο LIVE News, καθ’ οδόν προς την Αθήνα.

Μιάμιση ώρα πάλευε με τα κύματα ο πιλότος

Μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16. Ειδικότερα, το μονοθέσιο Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 13:33 και ο πιλότος περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma στις 15:02 και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε | Ειδησεις

Ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τον παγκόσμιο τουρισμό παρουσίασε η Ελλάδα το 2023 | Ειδησεις

ΥΠΡΟΠΟ: Ειδικά σχέδια για εγκληματικότητα ανηλίκων και Τροχαία – Οι αλλαγές στην ΕΛΑΣ | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο