22.5 C
Μεσολόγγι
15 Ιουνίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Πανηγυρική Αγρυπνία στη Μονή Βατοπαιδίου για την Αγία Ζώνη


Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή.

Άγιον Όρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η ολονύχτια Αγρυπνία.

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερομονάχων εκπροσώπων Ι.Μ. και κελιών, ιερέων και διακόνων.

Κατά τη διάρκεια της Λιτής του Εσπερινού στο Συνοδικό της Μονής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Ο Μητροπολίτης κ. Βασίλειος και ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ απηύθυναν εόρτιους λόγους προς τους παρευρισκομένους πατέρες και προσκυνητές.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών πλαισιώνουν ο Γέρων Δαμασκηνός της Νέας Σκήτης με την συνοδεία του, ενώ τον αριστερό Χορό Βατοπαιδινοί πατέρες μαζί με κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου, κ. Κώστα Λανάρα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Γέροντας Εφραίμ από Μηχανιώνα: Η Παναγία Φανερωμένη είναι μεγάλο θησαύρισμα (ΦΩΤΟ)

admin

Για δεύτερη συνεχή χρονιά χωρίς Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο – Εθνικιστικές φωνές στην Τουρκία «πνίγουν» τον εορτασμό

admin

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Προβληματισμός για την έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο