ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

28 Λύκεια και 9 Γυμνάσια τελούν από κατάληψη στην Αχαία

Να ανοίξουν το συντομότερο τα σχολεία οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, ζήτησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Αχαίας Ανδρέας Ζέρβας, με επιστολή του προς τους διευθυντές των σχολείων, στην οποία υπογραμμίζει πως για το «φαινόμενο των καταλήψεων, ο  Διευθυντής της σχολικής μονάδας «είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του σχολείου», «εφαρμόζει τους νόμους» σύμφωνα με το Καθηκοντολόγιο και συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο και παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Ζέρβας στην επιστολή του προς τους Διευθυντές των σχολείων γνωστοποιεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει ενημερωθεί ότι τις ημέρες που δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω των καταλήψεων, σε 28 Λύκεια και 9 Γυμνάσια, οι μαθητές αποχωρούν πολύ νωρίς από το χώρο του σχολείου και δεν εμποδίζεται η είσοδος στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Επίσης τονίζει πως ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει την ευθύνη του ωρολογίου προγράμματος και συνάμα της οργάνωσης της σχολικής ζωής ενώ ο υποδιευθυντής ενημερώνει το βιβλίο υλικού της σχολικής μονάδας.

Τέλος σύμφωνα με το ΦΕΚ 1340/2002, όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών οφείλουν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, να πάνε στις αντίστοιχες αίθουσες διδασκαλίας σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που έχει καταρτιστεί και να πράξουν τα προβλεπόμενα.

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ηχογραφήθηκε το 3ο τραγούδι της σειράς «Τα Αντίδωτα» (VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Απ. Κατσιφάρας: Σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους στην Υγεία

aitoloakarnanianews.gr

Σκωτσέζικο ντους του κορονοιϊού στην Αχαΐα – 152 νέα κρούσματα – 198 η Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

56ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στη Δυτ. Ελλάδα – 18 στην Αχαΐα – 3 η Αιτωλ/νια – 2 η Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο S3 BERRY+Smart Specialisation (S3) industrial modernization partnership

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο