AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

4 απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνουμε βάρος

[ad_1]

Υπάρχουν 4 λόγοι για τους οποίους δεν χάνουμε βάρος, στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από κάποια κιλά και κατά βάθος όλοι τους γνωρίζουμε, αν και δεν το παραδεχόμαστε ανοιχτά.

Η απώλεια βάρους απαιτεί αποφασιστικότητα, συνέπεια, σκληρή δουλειά και θυσίες. Εξάλλου, αν ήταν κάτι απλό, όλοι θα είχαμε το ιδανικό σώμα.

Εάν παλεύετε να αδυνατίσετε και νιώθετε ότι τα κάνετε «όλα σωστά», δείτε τους 4 απροσδόκητους λόγους για τους οποίους μπορεί να μην πετυχαίνετε τους στόχους απώλειας βάρους.

4 απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνουμε βάρος

1. Επιλέγετε τις δίαιτες της μόδας και τις «γρήγορες λύσεις» αντί για υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Είτε πρόκειται για κετο, paleo ή κάποια άλλη νέα τάση, το να μεταπηδάτε από δίαιτα σε δίαιτα με την ελπίδα ότι θα δώσει μια εύκολη λύση στα προβλήματα απώλειας βάρους είναι μια συνταγή αποτυχίας. Αντίθετα, αναπτύξτε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και καλλιεργήστε μια καλύτερη σχέση με το φαγητό, ενώ ασκείστε τακτικά. Οι μοντέρνες δίαιτες συχνά είναι περιοριστικές περιορίζουν τα τρόφιμα και δεν προσφέρουν βιώσιμους τρόπους διατροφής. Επίσης, οι δίαιτες της μόδας τείνουν να είναι διατροφικά ανεπαρκείς και να προωθούν αρνητικές εικόνες σώματος.

2. Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, επειδή είναι εξαιρετικά χορταστική, βοηθώντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Επίσης, μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε λιγούρες και υπερφαγία εάν δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη. Ενώ ο μέσος υγιής ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους καθημερινά, η ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται για την απώλεια βάρους ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και τους στόχους σας.

3. Δεν ξεκουράζεστε αρκετά.

Όταν είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, είναι πιο πιθανό να επιδοθείτε σε ανθυγιεινά τρόφιμα με πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ύπνου και το άγχος έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και μεταβολικών ασθενειών. Οι επιπτώσεις του χρόνιου στρες είναι παρόμοιες με τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου στην απώλεια βάρους, επειδή, όπως η έλλειψη ύπνου, έτσι και το χρόνιο στρες προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης η οποία με την σειρά της μπορεί να επηρεάσει την ινσουλίνη και την ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος αντί να το αποθηκεύει.

4. Παραλείπετε γεύματα.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά η μη κατανάλωση αρκετών θερμίδων μπορεί να είναι σημαντικό εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrients εξέτασε τη σχέση μεταξύ της παράλειψης γευμάτων και της αύξησης βάρους σε περισσότερους από 26.000 φοιτητές Πανεπιστημίου στην Ιαπωνία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παράλειψη γευμάτων συνδέθηκε με σημαντική αύξηση βάρους. Όσοι παρέλειπαν το δείπνο είδαν αύξηση του βάρους άνω του 10%.

Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οδηγώντας σε αύξηση βάρους και όχι σε απώλεια βάρους. Αντί να παραλείπετε γεύματα, σκεφτείτε να τρώτε μίνι γεύματα τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα. Αυτό μπορεί να διατηρήσει τον μεταβολισμό σας σε λειτουργία.

(Healthstories – freepik photo)


[ad_2]

Source link

Related posts

Πασίγνωστα φάρμακα συνδέονται με την άνοια

Αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης παρατηρείται στην έκθεση του ΕΟΔΥ

Νέο πρωτοποριακό τεστ για την πρώιμη διάγνωση της νόσου

Αφήστε ένα σχόλιο