AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

5 tips για να βρεις την πνευματική σου ηρεμία


5 tips για να βρεις την πνευματική σου ηρεμία: Καθημερινά έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές υποχρεώσεις που σας γεμίζουν άγχος και διαταράσσουν τη ψυχική σας υγεία


Διοχετεύετε όλη σας την ενέργεια στη δουλειά και στις προσωπικές σας σχέσεις ξεχνώντας τον εαυτό σας και τι σας κάνει να νιώθετε χαρούμενες. Πέντε μικρές αλλά αποδοτικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την πνευματική σας ηρεμία και να δείτε μια πιο χαλαρή και ευχάριστη πτυχή του εαυτού σας.

Αγοράστε λουλούδια στον εαυτό σας

Τα λουλούδια δείχνουν την αγάπη και την εκτίμηση που όλες αξίζουμε και χρειάζεται να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας. Αν έχετε κήπο ή βεράντα γεμίστε τον με λουλούδια ώστε κάθε πρωί να τα βλέπετε και να ξεκινάτε θετικά τη μέρα σας.

5 tips για να βρεις την πνευματική σου ηρεμία

Μη ανοίξετε το κινητό σας το πρωί

Όλη μέρα είμαστε μπροστά σε ένα κινητό ή έναν υπολογιστή ζώντας σε έναν εικονικό κόσμο ο οποίος ίσως μας επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάμε την πραγματικότητα και τον εαυτό μας. Αν συνηθίζετε να μπαίνετε στα social media κάθε πρωί, επιλέξτε από αύριο να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να αναζητήσετε την πνευματική σας ηρεμία.

Μην επηρεάζεστε από τα social media

Αν ασχολείστε πολλές ώρες με το ανέβασμα ιστοριών και φωτογραφιών στο Instagram είναι δύσκολο να παραβλέπετε τις δημοσιεύσεις των φίλων σας. Ωστόσο σας έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό πως όταν βλέπουμε μια ιστορία συνήθως τη συγκρίνουμε με τη δική μας και αμέσως αλλάζει η ψυχολογία μας; Ασχοληθείτε περισσότερο με τις ήσυχες και προσωπικές στιγμές για να διασφαλίσετε τη πνευματική σας ηρεμία.

Μιλήστε σε αγνώστους

Η φράση που μας λέγανε μικρές «Μη μιλάτε σε αγνώστους» ίσχυε για την παιδική μας ηλικία. Κάποιες φορές υπάρχουν στη ζωή μας άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τόσο καλά αλλά που μπορούν με μια φράση τους να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα. Η κοπέλα που θα μας φτιάξει τον καφέ το πρωί, ο οδηγός του ταξί ή ο συνεπιβάτης μας στο λεωφορείο θα ακούσουν το πρόβλημά μας και θα μας πουν ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει καλά η μέρα!

Περπατήστε αργά

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι περπατούν αργά κι έχουν έναν ήπιο ρυθμό ζωής είναι πιο χαρούμενοισε σχέση με εκείνους που λειτούργουν έντονα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.Την επόμενη φόρα που θα βιαστείτε για κάτι, σκεφτείτε τι κερδίζετε με το να έχετε άγχος και θα καταλάβετε πώς θα εξασφαλίσετε την πνευματική σας ηρεμία.

ΠΗΓΗ

Source link

Related posts

Οι συμβουλές από τον ΕΦΕΤ

Ροφήματα για άμεση επαναφορά μετά την άσκηση

Πράγματα που δεν ήξερες για τους αριστερόχειρες

Αφήστε ένα σχόλιο