AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

7 πρωτότυποι τρόποι για να βάλετε φυτά στο σπίτι σας

[ad_1]

Τα φυτά έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν πλήρως έναν χώρο και να βελτιώνουν την αισθητική του. Ωστόσο συχνά αναρωτιόμαστε ποια είναι η κατάλληλη θέση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα σε ποιο σημείο του σπιτιού θα βάλετε τα φυτά σας ή αν έχετε… ξεμείνει από χώρο, τότε οι παρακάτω προσεγγίσεις είναι σίγουρο πως θα σας εμπνεύσουν και θα σας δώσουν ιδέες για να ενσωματώσετε τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού σας με τους πιο πρωτότυπους τρόπους.

Επιτοίχιο πλέγμα

Ένας άδειος τοίχος συνοδεύεται σχεδόν πάντα από μικρές προκλήσεις σχετικά με τη διακόσμηση. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να βάλετε φυτά τοποθετώντας ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο οποίο θα κρεμάσετε μικρές γλάστρες. Αν, μάλιστα, ο τοίχος σας είναι λευκός θα αποτελέσει τον ιδανικό καμβά για να αναδειχτεί το πράσινο των φυτών.

Αν ο τοίχος σας είναι λευκός θα αποτελέσει τον ιδανικό καμβά για να αναδειχτεί το πράσινο των φυτών.

Διαχωριστικά χώρου

Τα διαχωριστικά χώρου είναι ιδιαίτερα κομψά και είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν τα φυτά σας. Αναλόγως το διαχωριστικό μπορείτε να τα κρεμάσετε ή να τα τοποθετήσετε πάνω σε ράφια. Βάζοντας αρκετά φυτά μπορείτε να καλύψετε σχεδόν όλο το διαχωριστικό και έτσι να δημιουργήσετε ένα «ζωντανό» τοίχο.

Αναλόγως το διαχωριστικό μπορείτε να τα κρεμάσετε ή να τα τοποθετήσετε πάνω σε ράφια.

Λουλούδια: Ιδέες για να Διακοσμήσετε Τέλεια το Σπίτι σας με Αυτά!

Ράφια παραθύρων

Τα περισσότερα φυτά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν είναι κοντά στο φως. Εκμεταλλευτείτε το και τοποθετήστε τα σε ράφια μπροστά από τα παράθυρα. Στην αγορά υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές σε ράφια: διαλέξτε ξύλινα για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα ή γυάλινα αν θέλετε μια μοντέρνα πινελιά.

Τα περισσότερα φυτά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν είναι κοντά στο φως.

Κουρτινόξυλα

Τα κουρτινόξυλα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να κρεμάσετε απευθείας γλάστρες ή να δημιουργήσετε ένα κρεμαστό, όπως αυτό της φωτογραφίας, πάνω στο οποίο θα βάλετε τα φυτά σας. Τα κουρτινόξυλα είναι επίσης ιδανικά για αναρριχόμενα φυτά σε περίπτωση που θέλετε μια πιο φυσική διακόσμηση στον εσωτερικό σας χώρο.

Τα κουρτινόξυλα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να κρεμάσετε απευθείας γλάστρες.

Απευθείας στον τοίχο

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο κενό που υπάρχει σε κάποιον τοίχο σας για να κρεμάσετε μερικές γλάστρες – στο χρώμα και στο μέγεθος που σας αρέσει – με τα αγαπημένα σας φυτά. Θα δώσουν μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον και πολύ στυλ.

Θα δώσουν μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον και πολύ στυλ.

Εσωτερική ζαρντινιέρα

Ένας πολύ ενδιαφέρων τρόπος να βάλετε πράσινο στο σπίτι σας είναι να προμηθευτείτε μια ζαρντινιέρα – έπιπλο εσωτερικού χώρου, όπως αυτή της παρακάτω φωτογραφίας. Τα φυτά σας θα βρουν τη θέση τους ενώ παράλληλα θα διακοσμήσετε κομψά κάποια άδεια γωνιά του σπιτιού σας.

Κρεμαστά στο ταβάνι

Αναζητείστε σημεία στο ταβάνι σας (ή κοντά σε αυτό) από τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες. Αν δεν υπάρχουν έτοιμα σημεία, τότε μερικοί μικροί γάντζοι που θα καρφώσετε στο ταβάνι μπορούν να σας βοηθήσουν. Για ένα αποτέλεσμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρεμάστε τις γλάστρες σε διαφορετικά ύψη και θα δείτε πως ο χώρος σας αυτόματα θα μεταμορφωθεί και θα αποκτήσει το στυλ και τη «ζωή» που του λείπει.

Αναζητείστε σημεία στο ταβάνι σας από τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες.

ΠΗΓΗ

 

 

[ad_2]

Source link

Related posts

Κάδος σκουπιδιών στο ντουλάπι της κουζίνας; 5 λόγοι για να μην το κάνετε!

Τελικά, ποια στιγμή της ημέρας είναι καλύτερο να κάνεις ντους;

Μπρεχτ: Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία;

Αφήστε ένα σχόλιο