2 Νοεμβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Σούπα μινεστρόνε με μακαρόνια και όσπρια Μιτσίδη



ΥΛΙΚΑ
¼ φλ. (60γρ.) ελαιόλαδο
2/3 φλ. (100γρ.) ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. (130γρ.) καρότο κομμένο σε φετάκια
1 φλ. (170γρ.) πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 φλ. (135γρ.) σέλινο κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες  (4γρ.) σκόρδο ψιλοκομμένες   
1 φλ. (150γρ.) κολοκυθάκι κομμένο σε φετάκια
1 κουταλάκι (20γρ.) πάστα ντομάτας ΜΙΤΣΙΔΗ
1 συσκευασία (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες ΜΙΤΣΙΔΗ
1/2 φλ. (100γρ.) φασόλια μέτρια ΜΙΤΣΙΔΗ
1 φλ. μικρά μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ,
(κοχύλια ή Άβα Μαρία ΙΙ π.χ)
2 φλ. (55γρ.) φύλλα από σπανάκι
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι (8γρ.) φυσική σκόνη λαχανικών ΜΙΤΣΙΔΗ
½  κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 ½ (10γρ.)  κουταλάκι αλάτι
½ λεμόνι, ο χυμός, 10ml περίπου
6 φλ. (1500ml) νερό
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα, βάζετε τα φασόλια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.  Tα σουρώνετε.
Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύετε στον πάτο της κατσαρόλας για να  αναδειχθούν τα αρώματά της. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και την κονσέρβα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε το νερό, καλύτερα ζεστό για να επιταχύνετε το βρασμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά το φαγητό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό, τα βρασμένα φασόλια, το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και βράζετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα μακαρόνια της επιλογής σας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα φύλλα από το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για ακόμα 15-20 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.



ΠΗΓΗ

Related posts

Να πλένω με σαπούνι το αντικολλητικό τηγάνι;

admin

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι | Συνταγές

admin

Picanha στην ψησταριά | Απλές και νόστιμες συνταγές

admin

Αφήστε ένα σχόλιο