AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Diet tips: Πώς να αποφύγετε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;

[ad_1]




Diet tips: Αυτή τη γιορτινή περίοδο, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με φίλους και οικογένεια. Για κάποιους όμως, η περίοδος των γιορτών έρχεται με άγχος για την αύξηση του βάρους

Δημοφιλή άρθρα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν συχνά μια μελέτη 195 ενηλίκων που δημοσιεύθηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, η οποία διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες πήραν, κατά μέσο όρο, 0,5 κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αλλά το εύρος της αλλαγής βάρους ήταν ευρύ, από την απώλεια 9,3 κιλών έως την αύξηση 8 κιλών.

Diet tips: Πώς να αποφύγετε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Μια πιο πρόσφατη μελέτη εξέτασε την αύξηση βάρους των Χριστουγέννων σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες σε μια δοκιμή απώλειας βάρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Πορτογαλία. Βρήκαν ότι το βάρος αυξήθηκε, κατά μέσο όρο, κατά 1,35% τον Δεκέμβριο. Το βάρος των συμμετεχόντων στη συνέχεια μειώθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, αλλά παρέμεινε 0,35% υψηλότερο από το βάρος πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε κάποιες αλλαγές κατά τη διάρκεια των διακοπών για να αποφύγετε την αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα.

Τρόποι αποφυγής αύξησης βάρους

  • Τρώτε προσεκτικά. Το ενσυνείδητο φαγητό είναι να τρώτε αργά, χωρίς περισπασμούς όπως τηλέφωνο ή τηλεόραση. Περιλαμβάνει τη δέσμευση όλων των αισθήσεών σας παρατηρώντας την εμφάνιση, τη μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού και την αναγνώριση των ενδείξεων φυσικής πείνας και κορεσμού (πληρότητας). Χρειάζεται στον εγκέφαλό σας έως και 20 λεπτά για να αναγνωρίσει ότι είστε χορτάτοι. Με την επιβράδυνση όταν τρώμε, η προσεκτική διατροφή βοηθά στην αποτροπή της κατανάλωσης φαγητού πέρα από το σημείο της πληρότητας – ή ακόμα και στο σημείο της δυσφορίας.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων. Αυτά είναι προσυσκευασμένα τρόφιμα και ποτά που τείνουν να έχουν περισσότερα από πέντε συστατικά, μερικά από τα οποία μπορεί να δυσκολεύεστε να τα προφέρετε. Πολλά λεγόμενα διαιτητικά τρόφιμα, όπως τα αρωματισμένα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και οι μπάρες αντικατάστασης γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα φτιάχνονται για να μας δυσκολεύουν να ελέγξουμε πόσο τρώμε.
  • Βγείτε έξω και μετακινηθείτε κάθε μέρα. Ενώ η άσκηση δεν είναι πολύ αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, είναι αρκετά αποτελεσματική για την αποφυγή αύξησης βάρους. Στοχεύστε σε 10.000 βήματα την ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Καθώς οι μέρες λιγοστεύουν, το να βγαίνετε έξω για μια περιπατητική συνάντηση ή τηλεφώνημα ή για να συναντηθείτε με φίλους ή οικογένεια, μπορεί επίσης να προάγει την ψυχική ευεξία.
  • Εάν πίνετε, κάντε το με μέτρο. Μελέτες δείχνουν ότι η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται. Σε άνδρες και γυναίκες συνιστάται να μην πίνουν τακτικά περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα. Ένα ποτήρι κρασί 175 ml ή μια πίντα μπύρα είναι δύο μονάδες. Η εναλλαγή αλκοολούχων ποτών με ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας που πίνετε και επίσης να σας αποτρέψει από την αφυδάτωση.
Diet tips: Πώς να αποφύγετε τα περιττά κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Όλοι περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια. Η περίοδος των γιορτών δεν είναι η ώρα να ανησυχείτε για την αύξηση του σωματικού βάρους. Άλλωστε, το άγχος μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην υπερκατανάλωση τροφής. Κάντε την απόφασή σας αυτές τις γιορτές και το νέο έτος για να αναπτύξετε μια νέα, θετική σχέση με το φαγητό. Η προσεκτική κατανάλωση ολικής τροφής μας βοηθά να κερδίσουμε την εκτίμηση για το πώς το φαγητό μπορεί να μας ενώσει και να θρέψει το σώμα μας. Και με αυτόν τον τρόπο, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το βάρος.







[ad_2]

Source link

Related posts

Με αυτό το χρώμα στην κρεβατοκάμαρα θα κοιμηθείς καλύτερα λένε οι επιστήμονες

Αυτά είναι τα 8 χαρακτηριστικά της εξυπνάδας

Η δύναμη και ο ρόλος των χρωμάτων στην ανθρώπινη ψυχολογία

Αφήστε ένα σχόλιο