AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Fraport: «Απογειώθηκαν» τα ελληνικά αεροδρόμια τον Μάρτιο | Ειδησεις


Η νέα τουριστική σεζόν ξεκίνησε φέτος νωρίτερα, με την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια να ανέρχεται ήδη στους 820.000

Fraport: «Απογειώθηκαν» τα ελληνικά αεροδρόμια τον Μάρτιο

Tα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) κατέγραψαν τον Μάρτιο υψηλές επιδόσεις.

Με βάση τα στοιχεία, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στις 820.000, σημειώνοντας άνοδο 12,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η διεθνής κίνηση, με αύξηση 16,1% και 337.000 ταξιδιώτες, ενώ στο συν 9,7% διαμορφώθηκε η κίνηση εσωτερικού, η οποία ανήλθε σε 483.000.

Μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο 24,4% καταγράφεται στη Σαντορίνη. Ακολούθησε με 21,2% η Μύκονος, ενώ από κοντά κινήθηκε και το Ακτιο 18,1% σε σχέση με πέρυσι. Διαφορετική ήταν η εικόνα σε επίπεδο κίνηση εξωτερικού, καθώς 8 από τα 14 αεροδρόμια κατέγραψαν αρνητικό πρόσημο τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Έτσι σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα αεροδρόμια της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, της Κω και της Ρόδου. 

Συνολικά, τον Μάρτιο μόνο τα αεροδρόμια του Ακτίου (-27,5%) και της Κεφαλονιάς (-8%) κατέγραψαν πτώση σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, με εκείνο της Θεσσαλονίκης να καταγράφει την καλύτερη επίδοση σε απόλυτους αριθμούς, με 474.000 ταξιδιώτες.

Τη μεγαλύτερη θετική ποσοστιαία διαφορά στο συν 19,1% σημείωσε η Ρόδος, με την Καβάλα στο συν 18,3% και τη Σαντορίνη στο συν 18% να έπονται.

Την ίδια στιγμή, με άνοδο 11,2% έκλεισε το α’ τρίμηνο του έτους, με την επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται σε πάνω από 2,09 εκατ. σε σχέση με 1,88 εκατ. το 2023.

Δυναμικό ξεκίνημα

Η νέα σεζόν ξεκίνησε φέτος νωρίτερα λόγω του καθολικού Πάσχα. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα ανοίγουν σταδιακά για να υποδεχθούν τους διεθνείς τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα.

Την αυλαία της φετινής σεζόν ανοίγουν η γερμανική και η βρετανική αγορά, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Source link

Related posts

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη – Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ | Ειδησεις

Βουλή: Συγκροτήθηκε η 31μελής Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη [vid] | Ειδησεις

Αράχωβα: Ανατριχιάζει το σκίτσο με την εικόνα του Όλιβερ που δακρύζει αίμα | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο