AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Fish & chips με μπακαλιάρο | Συνταγές

[ad_1]
[*]

Fish & chips! Ψάρι με τηγανιτές πατάτες… Το αγαπημένο και πιο δημοφιλές “street foof” της Μεγάλης Βρετανίας! Eδώ σας δίνουμε μια συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο, που σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 ml κρύα μπύρα από το ψυγείο
  • 800-1000 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου [*]
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις πατάτες: Αρχικά καθαρίζετε τις πατάτες και τις λεπτές λωρίδες πάχους 1-1,5 εκ.  Κάθε μια πατάτα που κόβετε την βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό και όταν έρθει η ώρα να τις τηγανίσετε τις σουρώνετε.
  2. Σε μια φριτέζα ή σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά (δεν πρέπει να κάψει πολύ) και τηγανίζετε τις πατάτες στο λάδι σε δύο δόσεις για 7-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις βγάζετε από την φριτέζα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα ταψί. Αφήνετε τη φριτέζα στο μάτι της κουζίνας και δυναμώνετε τη φωτιά ώστε η θερμοκρασία του λαδιού να φτάσει στους 180° C (αν δεν έχετε θερμόμετρο, ρίχνετε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι – είναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει).
  4. Τότε, ξαναρίχνετε τις πατάτες στη φριτέζα και τις τηγανίζετε για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε από τη φριτέζα και τις ακουμπάτε στο ταψί που έχετε στρώσει εν τω μεταξύ με χαρτί κουζίνας.
  5. Για το ψάρι: Βάζετε 70 γρ. από το  αλεύρι σε ένα πιάτο και τα υπόλοιπα 230 γρ. σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε, στο μπολ, το αλάτι και την μπίρα και ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί ένα ρευστό κουρκούτι.
  6. Τοποθετείτε τον μπακαλιάρο σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τον 

     κόβετε σε μικρά κομμάτια τα οποία αλατοπιπερώνετε. Μετά τα αλευρώνετε ελαφρώς στο αλεύρι που έχετε στο πιάτο και έπειτα τα βουτάτε στο κουρκούτι, φροντίζοντας ώστε μόλις να καλυφθούν.

  7. Τα τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό λάδι (στους 180° C) για 3 λ περίπου, γυρνώντας τα 1-2 φορές, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη φριτέζα και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού με τις πατάτες και τα συνοδεύετε (προαιρετικά) με λίγη μαγιονέζα ή κέτσαπ ή με μια σος γιαουρτιού την οποία θα φτιάξετε με: 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού,1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο,1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

[*] Tip: Μπορείτε να προμηθευτείτε φιλέτο μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν είναι φρέσκος θα αφαιρέσετε την πέτσα του. Επίσης αν ο μπακαλιάρος δεν είναι στις προτιμήσεις σας χρησιμοποιήστε φιλέτα γλώσσας ή πέρκας ή πεσκανδρίτσας.

Μια συνταγή του Χρ. Πέσκια από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Fish & chips με μπακαλιάρο

 


[ad_2]

[*]Source link

Related posts

Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα όσπρια

Φακές με πλιγούρι

Αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο