ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Kατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας στη Στερεά Ελλάδα

Το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής «Στέβια: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, απευθύνεται σε 30 νέους παραγωγούς οι οποίοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν στέβια, εφαρμόζοντας βιώσιμες καλλιεργητικές τεχνικές και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας.

 

Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής -η οποία έχει από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Ευρώπη- ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, ξεκλειδώνοντας έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

 

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης και οι 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στον αγρό καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: πρακτικές της βιολογικής & αναγεννητικής καλλιέργειας, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές για τη στέβια, υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων κα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 9 Μαΐου 2021

Έναρξη προγράμματος : Μάϊος 2021

Διάρκεια: 12 μήνες

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Από το αυγό έως το ενήλικο δράση του AWARD SC κατά των ακάρεων

aitoloakarnanianews.gr

Οι δυσκολίες της βιολογικής μελισσοκομίας επιβάλλουν ενίσχυση 60 ευρώ/τριετία ανά κυψέλη

aitoloakarnanianews.gr

Οι λύσεις για την δύσκολη κύπερη και νέες επιλογές ζιζανιοκτονίας στο βαμβάκι

aitoloakarnanianews.gr

Το κρασί μέσα από τη ματιά ενός φυσικού, του Δημήτρη Καραδήμου

aitoloakarnanianews.gr

Κ1. Αρχίζει συσχετισμός του ενεργού αγρότη με τιμολόγια που κόβει και ενισχύσεις που απολαμβάνει

aitoloakarnanianews.gr

Γευστικές αρμονίες με μπύρα & τυρί

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο