ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Mηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ιδρύθηκε στο ΝΑΤΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 17:50

Mηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ιδρύθηκε στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι δημιουργήθηκε σήμερα Πέμπτη μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συμμαχίας, ο μηχανισμός αυτός περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα και στοχεύει στο να συμβάλει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες. Η είδηση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ και αναδημοσιεύτηκε σε ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ στο twitter με το εξής σχόλιο:

«Χαιρετίζω την καθιέρωση ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο ΝΑΤΟ για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας. Παραμένω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους». 

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ

Η σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ:

Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των Στρατιωτικών Αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δημιουργήθηκε διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποκλιμάκωσης την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020).

Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα. Οι τεχνικές συνομιλίες αποκλιμάκωσης, που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από υψηλού επιπέδου επαφές με την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο σημαντικών συμμάχων του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποκείμενης διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους».

Η στρατιωτική αποκλιμάκωση μεταξύ των συμμάχων είναι ένας ρόλος που έχει παίξει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν. Στη δεκαετία του 1990, το ΝΑΤΟ βοήθησε στη δημιουργία ενός παρόμοιου μηχανισμού στην περιοχή, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στη μείωση των εντάσεων και στην παροχή ευρύτερων διπλωματικών συνομιλιών.

Η ανάρτηση του κ. Στόλτενμπεργκ στο twitter:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 18:03

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τι υποστηρίζει η «συμμορία των 5» για την δολοφονία 75χρονου στο Πόρτο Ράφτη

aitoloakarnanianews.gr

«Αντισυνταγματικός και επισήμως πλέον ο νόμος για τις πορείες»

aitoloakarnanianews.gr

35χρονος επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο μαθήτριες Λυκείου

aitoloakarnanianews.gr

Κρίσιμο να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού

aitoloakarnanianews.gr

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη μέση του δρόμου

aitoloakarnanianews.gr

Προσωρινά κλειστά τα ποινικά δικαστήρια και οι Εισαγγελίες της Αττικής από την ερχόμενη Δευτέρα με ορισμένες εξαιρέσεις

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο