ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

myKEPlive και στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

myKEPlive και στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Κώστας Λύρος: «Προχωρούμε με βήματα σταθερά στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας»

Τις πρώτες αιτήσεις εξυπηρέτησης του κοινού μέσω της νέας υπηρεσίας myKEPlive στην οποία έχει ενταχθεί με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έχουν αρχίσει και δέχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες. Η διαδικασία κρίνεται ως απλή και εύκολη στην διαχείρισή της, καθώς δίνει την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης όπως ακριβώς θα συνέβαινε με την φυσικήπαρουσία. Στόχος άλλωστε εφαρμογής της υπηρεσίας είναι η από απόσταση ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών για τις υποθέσεις τους(λόγω και των υγειονομικών συνθηκών), η αντιμετώπιση της «γραφειοκρατίας» και η διοικητική ενημέρωση των πολιτών γιαθέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα πέραν των αρμοδιοτήτων του ΚΕΠ.

Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «…τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών: 1) Πληροφόρηση – Αίτηση, 2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας, 3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία και 4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις. Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30».

Σε δήλωσή του για την εφαρμογή της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος αναφέρει: «Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, βρίσκεται μεταξύ των 20 νέων Δήμων που εντάσσονται στην υπηρεσία myKEPlive. Οι συμπολίτες μας αλλά και κάθε πολίτης που θα χρειαστεί τις υπηρεσίες των ΚΕΠ δε θα είναι πλέον αναγκασμένος να μετακινηθεί, έχοντας την δυνατότητα της ηλεκτρονικής – ψηφιακής συναλλαγής. Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα και την χρησιμότητα της νέας υπηρεσίας, ειδικά όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε αδυναμία προσέλευσης.  Προχωρούμε με βήματα σταθερά στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας. Με πράξεις μπαίνουμε σε μια νέα, ευέλικτη και δημιουργική εποχή. Ακούγοντας με προσοχή κάθε αίτημα το οποίο αφορά την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Ακολουθεί το δρόμο της σύγχρονης τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της, για να κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την καθημερινότητα των πολιτών».

Στ. Πέτσας: 429.000 εμβόλια της Pfizer έως τέλος Ιανουαρίου – Στην Ελλάδα ως τον Ιούνιο 25 εκατ. δόσεις

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Υποστήριξη πολιτών από υπηρεσίες του Δήμου

aitoloakarnanianews.gr

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου για το έργο του

aitoloakarnanianews.gr

Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι (εικόνες)

aitoloakarnanianews.gr

Εντυπωσιακά πλάνα από τις Αλυκές Μεσολογγίου(Video)

aitoloakarnanianews.gr

Μεσολόγγι: Απολογισμός την Κυριακή από τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο

aitoloakarnanianews.gr

Π.Παπαδόπουλος: Η Πανδημία, η κα Πατούλη και η ξεχασμένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο