ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πρωτοφανές… Σχολικό έτος χωρίς εκδρομές στο 1ο δημοτικό σχολείου Νεοχωρίου

Καταγγελίες από γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου μας αναφέρουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία σχολική εκδρομή (σχολικός περίπατος) από την αρχή του σχολικού έτους 2019-2020.

Και πιο συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Ιανουάριο του 2020 δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκδρομή, το θέμα έφερε στο σύλλογο των εκπαιδευτικών και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου.

Μετά από ερώτηση μας στη διεύθυνση του σχολείου, μας απάντησαν ότι οι σχολικές εκδρομές δεν είναι υποχρεωτικές και είναι στη διάθεση του συλλόγου εκπαιδευτικών εάν θέλουν τις πραγματοποιούν. Εδώ δεν θέλουν… Οι λόγοι…;;;

Οι κακές γλώσσες μας ανέφεραν ότι ο σύλλογος των εκπαιδευτικών για να επιπλήξει τους γονείς των μαθητών που αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν σε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό να αναλάβει την Ε’ τάξη δημοτικού, δείχνοντας του έτσι την συμπαράστασή τους, έκαναν εξιλαστήρια θύματα τους ανήλικους μαθητές και τους τιμώρησαν για την αντίσταση που προέβαλαν οι γονέις τους, να μην πραγματοποιήσουν κανένα σχολικό περίπατο.

Εμείς βέβαια δεχόμαστε την επίσημη θέση του σχολείου ότι είναι στην ευχέρεια του συλλόγου εκπαιδευτικών βάσει σχολικού νόμου να πραγματοποιήσει ή να μην πραγματοποιήσει εκδρομή.

Ανθρώπινα και φυσιολογικά διότι και εμείς περάσαμε από την ηλικία αυτή και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι για την καλή ψυχολογική κατάσταση του μαθητή θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι εκδρομές. Γιατί η εκδρομή είναι η χαρά του μαθητή

Και για το 1ο δημοτικό Νεοχωρίου με τις όσες καταγγελίες είχαμε αν μη τι άλλο μόνο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι μαθητές δεν πρέπει να υπάρχουν εκεί μέσα.

Λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά παρατράγουδα από εκπαιδευτικούς στο 1ο Δημοτικό όπως μας έχουν αναφέρει πολλοί γονείς αν το παιδί σας είναι μαθητής στο 1ο Δημοτικό ή έχει περάσει από το 1ο Δημοτικό και έχετε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις μπορείτε να μας ενημερώσετε και να αναδείξουμε το θέμα.

Και ελπίζουμε μας είπαν οι γονείς, σύντομα να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές και να γίνει εξυγίανση, για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ψυχολογικό bullying και η στοχοποίηση πού γίνεται στους μαθητές αυτού του σχολείου από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

“Λουκέτο” λόγω κορωνοιού και για τα ΚΔΑΠ Δήμου του Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Προσλήψεις στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδος

aitoloakarnanianews.gr

Μεγάλη παρέμβαση της Περιφέρειας σε ποταμούς και χειμάρρους της Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews.gr

Χρηματοδοτεί με 3,5 εκατ ευρώ τα «πράσινα σημεία» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Έχασε τη μάχη ο Πατρινός Δημήτρης Αντωνόπουλος

aitoloakarnanianews.gr

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο