ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Tο πρώτο ξενοδοχείο 6 αστέρων στην Πογωνιά – Επένδυση 110 εκατ. ευρώ!

Εγκρίθηκαν  κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, μεταξύ αυτών και το project Varko της εταιρείας RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα σε έκταση 160 στρεμμάτων (φωτογραφίες) στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς (απέναντι από τη Λευκάδα) της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι. Στην έκταση που εξαγόρασε η ολλανδική εταιρεία στις αρχές του 2018, θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση που προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 135 κλινών, 30 βίλες, χώρους ευεξίας κ.ά.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, είχε  συνάντηση  με τον εκπρόσωπο της εταιρείας RND Investments, Leon van der Heiden και τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, όπου και ενημερώθηκε για τα σχέδια της εταιρείας, να κατασκευάσει εξάστερο ξενοδοχείο στη θέση «ΒΑΡΚΟ» της περιοχής της Παλαίρου.

«Η επένδυση έχει ενταχθεί στις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της χώρας με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις μεγάλες επενδύσεις που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Η Δυτική Ελλάδα μπαίνει γερά στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη!» έγραψε στο f/b ο κ. Φαρμάκης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανεγκέφαλοι καταστρέφουν τα πιο περιζήτητα οικοσυστήματα στην Ευρώπη από Άραξο μέχρι Νέδα

aitoloakarnanianews.gr

Που εντοπίζονται τα 90 νέα κρούσματα κορονοϊού σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

aitoloakarnanianews.gr

Σύλληψη για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

aitoloakarnanianews.gr

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

aitoloakarnanianews.gr

Χάκερ «έφαγαν» 32.500 ευρώ από τέσσερις Πατρινούς

aitoloakarnanianews.gr

Πύργος: Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για καταστηματάρχη που δεν τηρούσε τα μέτρα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο