ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

To Brexit αλλάζει τις τελωνιακές διατυπώσεις στο κρασί που πάει Βρετανία

Την 1η Ιανουαρίου 2021, «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση. Οι διατυπώσεις θα αλλάξουν. Πρόκειται για προετοιμασία», δήλωσε η Caroline de Saussure, διευθύντρια του προγράμματος Brexit στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Έμμεσων Δικαιωμάτων, σε διαδικτυακό σεμινάριο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Θολό είναι το τοπίο όπως και η ομίχλη του Τάμεση, αφού το Brexit έχει χαρακτηρισθεί από μια σειρά σύντομων τίτλων, όπως η τρέχουσα μεταβατική περίοδος, οι μεγάλες αποτυχίες και η παρατεταμένη αβεβαιότητα σχετικά με μια εμπορική συμφωνία. Γενικά χάθηκε το νήμα και η υπομονή των εξαγωγέων. «Το έχουμε κάνει ήδη πολλές φορές, αλλά τώρα χρειάζεστε ισχυρή βεβαιότητα: […] ο αριθμός των τελωνειακών διασαφήσεων θα αυξηθεί», επιμένει η Caroline de Saussure.

Τελωνειακές δηλώσεις για κάθε πράξη

Ξεκινώντας μια νέα φάση επικοινωνίας λιγότερο από 100 ημέρες πριν από το Brexit, το Τελωνείο ζητά από όλους τους φορείς που συνεργάζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο να προβλέψουν ένα νέο αριθμό τελωνειακών διατυπώσεων.

“Δεν θα κάνετε μια συνοπτική δήλωση συναλλαγών κάθε μήνα, οι τελωνειακές διασαφήσεις θα πρέπει να γίνονται για κάθε συναλλαγή” αναφέρει η Caroline de Saussure, τονίζοντας ότι αυτές οι νέες διατυπώσεις θα έχουν κόστος (σε χρόνο, εκπαίδευση, ανθρώπινοι πόροι). …).

Δημοσιεύοντας έναν νέο οδηγό προετοιμασίας για το Brexit, το Τελωνείο επισημαίνει την ιδέα τους για «έξυπνα σύνορα». Αναπτύχθηκε ειδικά για τη διασυνοριακή διέλευση και αυτό το εργαλείο απαιτεί υπομονή από τον διασαφιστή. «Ο εξαγωγέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να ολοκληρώσει τις τελωνειακές του διατυπώσεις πριν φορτώσει τα προϊόντα του» εξηγεί το φυλλάδιο. Είτε η διασάφηση γίνεται εσωτερικά είτε με έναν εγγεγραμμένο τελωνειακό αντιπρόσωπο, η διαδικασία είναι πάντα η ίδια: “ετοιμάστε τα στοιχεία της διασάφησης (τιμολόγιο και λεπτομέρειες των εμπορευμάτων), εκδώστε την τελωνειακή διασάφηση, στείλτε την στον αποστολέα ή τον μεταφορέα έτσι ώστε να υπάρχει κατά την αποστολή των εμπορευμάτων με τη δήλωση που θα κατέχει και ο οδηγός». Οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού συσχετίζονται κατά τη διέλευση από τον τελωνειακό χώρο με έναν γραμμικό κώδικα που αυτοματοποιεί την έκδοση της απόδειξης εξόδου.

Πρόβλεψη διαδικασιών ελέγχου

Στη Γαλλία, προσλήφθηκαν 700 τελωνειακοί πράκτορες, ανακοινώνει ο Olivier Dussopt, ο υπουργός παρά τον υπουργό Οικονομίας. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο Υπουργός ήταν πεπεισμένος για τη δημιουργία νέων τελωνειακών δομών όπως το “έξυπνο σύνορο”, αλλά υπογραμμίζει ότι “αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι έξυπνο, δεν θα λειτουργήσει χωρίς την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή των οικονομικά ενδιαφερομένων που πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν στις διαδικασίες ελέγχου. […] Θα μπορέσουμε να πετύχουμε μόνο προβλέποντας το μέγιστο των επιχειρησιακών ρυθμίσεων” ανέφερε.

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Κοινοποιήστε το:

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πακέτο 400 εκατ. ευρώ έρχεται στην Ελλάδα για νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης πριν την επόμενη ΚΑΠ

aitoloakarnanianews.gr

Συλλεκτική μπίρα October Fest από τις Ζυθοποιίες Πηνειού και Αναστασίου

aitoloakarnanianews.gr

Εκποίηση γης με σπόνσορα την πανδημία

aitoloakarnanianews.gr

Περίπου 1 δισ. ευρώ απώλειες στο ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

aitoloakarnanianews.gr

Βόμβα για τα αναδρομικά ΔΕΚΟ , ΙΚΑ , Δημοσίου , ΟΑΕΕ , ΕΦΚΑ εισφορές – ΟΠΕΚΕΠΕ

aitoloakarnanianews.gr

Οριζόντια στήριξη στο ελαιόλαδο προβάλλει η διεπαγγελματική

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο