AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

To trick των δύο λεπτών για όταν νιώσεις μια ξαφνική λιγούρα

[ad_1]

Εάν μπορούσαμε να διαλέξουμε έναν κοινό στόχο που βάζουμε όλοι κάθε φορά που ξεκινάει η νέα χρονιά, η νέα εβδομάδα και η νέα εγγραφή στο γυμναστήριο, σίγουρα αυτός θα ήταν ότι όλοι επιθυμούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις διατροφικές μας συνήθειες.




Γι’ αυτό λοιπόν, οι ερευνητές έψαξαν και βρήκαν το trick των δύο λεπτών που σε βοηθάει ν’ αντιμετωπίζεις μια λιγούρα. Ξέρεις, αυτές που συνήθως εκδηλώνονται το βράδυ, μετά τη δουλειά, μπροστά από την τηλεόραση, λίγο πριν πέσουμε να κοιμηθούμε…

Ειδικότερα, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα απέδειξε ότι για να ξεπεράσουμε μια λιγούρα, αρκεί απλά να μυρίσουμε τον “πειρασμό” για δύο λεπτά.

Τι εννοούν ακριβώς; Εάν για παράδειγμα λιγουρεύεσαι λίγη σοκολάτα, ένα burger ή τηγανητές πατάτες, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εάν τα μυρίσεις για δύο λεπτά, θα σταματήσεις να τα λιγουρεύεσαι.

Για να καταλήξουν σ’ αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες μια επιλογή από διάφορους πειρασμούς. Στην πρώτη ομάδα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε μπισκότα ή φράουλες και στη δεύτερη ανάμεσα σε πίτσα ή ένα μήλο.

Εκείνοι που δεν σκέφτονταν τόσο την απόφαση τους, επέλεγαν πάντα το λιγότερο θρεπτικό φαγητό, ενώ όσοι μύριζαν τον πειρασμό για περισσότερο από δύο λεπτά, διάλεγαν σχεδόν πάντα τα πιο υγιεινά τρόφιμα.

Οι επιστήμονες απέδειξαν έτσι πόσο στενά συνδέονται η όσφρηση, το στομάχι και ο εγκέφαλος, εάν και εμείς νομίζουμε ότι δεν συμφωνούμε καθόλου μ’ αυτή την έρευνα!

H μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Marketing Research, διαπίστωσε ακόμη ότι η μυρωδιά των τροφίμων στο περιβάλλον μπορεί να ικανοποιήσει άμεσα το στομάχι κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος δεν διαφοροποιεί από που πηγάζει η αίσθηση της απόλαυσης.

ΠΗΓΗ

[ad_2]

Source link

Related posts

«Η ευρωπαϊκή κουλτούρα είναι διαδεδομένη αλλά ρηχή»

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους και τους λιγότερους ψυχοπαθείς

Έρευνα για τα ενεργειακά ποτά ανατρέπει τα δεδομένα

Αφήστε ένα σχόλιο